Cred că îi salata ce se consumă cel mai des în familia noastră, de la mic la mare, atât vara cât şi iarna. În special vara pregătim această salată cred că la fiecare două zile. Vinetele sunt din aceeaşi familie cu cartofii şi cu roşiile şi, vă vine să credeti sau nu, sunt considerate ca o adevărată hrană pentru creier
Ingrediente:
Mod de preparare:
Puneţi vinetele într-o tigaie fără ulei, pe foc mediu spre mare, sau direct pe o plită. Se ţin pe fiecare parte până se rumenesc frumos, cam o jumate de oră durează toata treaba. Se scot afară din tigaie şi se lasă 10 minute să se răcorească apoi se curăţă de cojă şi se pun să se scurgă, 20 de minute, o jumate de oră e suficient. Puneţi puţină sare deasupra, zeama curge mai repede.
Se tocă mărunt vinetele, de preferat cu un cuţât de lemn sau plastic, metalul le înnegreşte.
Se pun vinetele gata tocate într-un bol, maioneza, ceapa tăiată mărunt şi sare după gust. Se amestecă toate ingredientele apoi se lasă salata la rece timp de o oră. Sau nu, mie îmi plac călduţe.
Se serveşte cu paine proaspătă sau prăjită şi roşii.
Ingrediente
Indicații
Puneţi vinetele într-o tigaie fără ulei, pe foc mediu spre mare, sau direct pe o plită. Se ţin pe fiecare parte până se rumenesc frumos, cam o jumate de oră durează toata treaba. Se scot afară din tigaie şi se lasă 10 minute să se răcorească apoi se curăţă de cojă şi se pun să se scurgă, 20 de minute, o jumate de oră e suficient. Puneţi puţină sare deasupra, zeama curge mai repede.
Se tocă mărunt vinetele, de preferat cu un cuţât de lemn sau plastic, metalul le înnegreşte.
Se pun vinetele gata tocate într-un bol, maioneza, ceapa tăiată mărunt şi sare după gust. Se amestecă toate ingredientele apoi se lasă salata la rece timp de o oră. Sau nu, mie îmi plac călduţe.
Se serveşte cu paine proaspătă sau prăjită şi roşii.