Seamănă cu sosul bechamel, dar are şi vin. Avantajul îi că se face repede.
Ingrediente:
1 mg vin alb
1 mg lapte
30 gr unt
1 tbsp faina
½ tsp nucsoara
Mod de preparare:
1
Se pune pe foc mic o tigaie mai adâncă sau o oală şi se pune untul. Când începe să se topască se adaugă vinul. Până începe să fiarba, se freacă bine in alt vas, laptele şi nucşoara până dispar gogoloşele. Se bagă şi zama asta la fert şi se lasă până se îngroşă.
2
Noi am mâncat sosul cu tortelloni umplute cu ricotta şi spanac.
Ingrediente
1 mg vin alb
1 mg lapte
30 gr unt
1 tbsp faina
½ tsp nucsoara
Indicații
1
Se pune pe foc mic o tigaie mai adâncă sau o oală şi se pune untul. Când începe să se topască se adaugă vinul. Până începe să fiarba, se freacă bine in alt vas, laptele şi nucşoara până dispar gogoloşele. Se bagă şi zama asta la fert şi se lasă până se îngroşă.
2
Noi am mâncat sosul cu tortelloni umplute cu ricotta şi spanac.