Supa crema de rosii

AutorBianca Lupsa
DificultateÎncepător

Plin de arome, este un fel de mancare pe care intreaga familie o va placea.

ShareSave
Randamente4 porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total1 oră 45 minute

Ingrediente:

 10 Rosii marime medie
 3 Ardei
 Jumatate de telina
 1 Pastarnac
 1 Morcov
 1 Ceapa
 50 Unt
 Busuioc, sare, piper
 Optional: smantana si parmezan

Mod de preparare:

1

Puneti rosiile si ardeii pe grill si coaceti. Nu uitati sa ii intoarceti pe o parte si pe cealalta!

2

Feliati o ceapa medie, un morcov, jumatate de telina si un pastarnac.

3

Adaugati putina apa intr-o cratita, fara sa acoperiti complet legumele si gatiti-le la foc mediu pentru 10 minute pana cand legumele sunt fragede, amestecand frecvent.
Cand legumele sunt aproape gata, adaugati ardeii copti la gratar. Continuati sa gatiti la foc mediu.

4

Cand rosiile s-au copt, decojiti-le. Intr-o tigaie incalzita mediu, adaugati untul, apoi rosiile si busuiocul proaspat.

5

Fierbeti pana ati obtinut o pasta de tomate, apoi inlaturati semintele folosind o strecuratoare fina.

6

Adaugati sucul de tomate peste legumele gatite, apoi amestecati cu un blender pana devine piure. Adaugati busuioc, sare, piper dupa gust.
Aduceti supa catre o fierbere usoara, dati focul la mic si fierbeti la foc scazut inca 5 minute.Pentru o textura cremoasa, adaugati smantana si parmezan.

Ingrediente

 10 Rosii marime medie
 3 Ardei
 Jumatate de telina
 1 Pastarnac
 1 Morcov
 1 Ceapa
 50 Unt
 Busuioc, sare, piper
 Optional: smantana si parmezan

Indicații

1

Puneti rosiile si ardeii pe grill si coaceti. Nu uitati sa ii intoarceti pe o parte si pe cealalta!

2

Feliati o ceapa medie, un morcov, jumatate de telina si un pastarnac.

3

Adaugati putina apa intr-o cratita, fara sa acoperiti complet legumele si gatiti-le la foc mediu pentru 10 minute pana cand legumele sunt fragede, amestecand frecvent.
Cand legumele sunt aproape gata, adaugati ardeii copti la gratar. Continuati sa gatiti la foc mediu.

4

Cand rosiile s-au copt, decojiti-le. Intr-o tigaie incalzita mediu, adaugati untul, apoi rosiile si busuiocul proaspat.

5

Fierbeti pana ati obtinut o pasta de tomate, apoi inlaturati semintele folosind o strecuratoare fina.

6

Adaugati sucul de tomate peste legumele gatite, apoi amestecati cu un blender pana devine piure. Adaugati busuioc, sare, piper dupa gust.
Aduceti supa catre o fierbere usoara, dati focul la mic si fierbeti la foc scazut inca 5 minute.Pentru o textura cremoasa, adaugati smantana si parmezan.

Note

Supa crema de rosii