Cum într-o zi călduroasă nu poți sta lângă aragaz, nici măcar câteva minute, caut să pregătesc preparate delicioase la cuptor sau slow cooker. În weekend aveam poftă de ceva "dulce", așa că i-am surprins pe cei dragi cu o clătită gigant la cuptor.
Interesant la aceasta a fost faptul că după porționare fiecare felie a avut un topping diferit, în funcție de preferințele fiecăruia: iaurt grecesc cu fructe proaspete, unt de arahide cu smântână și fructe proaspete, gem de caise și fructe proaspete (pentru adulți).
Având în vedere că blatul nu este unul "dulce", acesta poate fi folosit ca bază și pentru topping-uri "sărate", cum ar fi: cremă de brânză și verdețuri, guacamole, cremă de ou și avocado, cremă de brânză și avocado etc.
Poate fi un preparat de succes chiar în cazul unei mese festive, atât în varianta "dulce", cât și în cea "sărată".
Cu siguranță le va atrage privirea tuturor invitaților.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Am separat albușurile de gălbenușuri, iar pe acestea din urmă le-am frecat cu ulei până și-au dublat volumul.
Am adăugat peste acestea laptele, am omogenizat apoi am integrat ingredientele uscate (făina și mix-ul măcinat), treptat, omogenizând cu ajutorul unui tel.
La final am adăugat albușurile bătute spumă tare, ușor, cu ajutorul unei spatule de silicon.
Am așezat compoziția pe hârtie de copt, într-o tavă de tort, cu inel reglabil și am copt în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit circa 25 minute.
După răcire am porționat blatul obținut și am decorat cu topping-urile menționate mai sus.
Am servit cu poftă și ne-am bucurat de încă o zi minunată de weekend, petrecut în familie.
Vă sugerăm să testați și să ne dați de veste! 🤗 💙🍒💙
Ingrediente
Indicații
Am separat albușurile de gălbenușuri, iar pe acestea din urmă le-am frecat cu ulei până și-au dublat volumul.
Am adăugat peste acestea laptele, am omogenizat apoi am integrat ingredientele uscate (făina și mix-ul măcinat), treptat, omogenizând cu ajutorul unui tel.
La final am adăugat albușurile bătute spumă tare, ușor, cu ajutorul unei spatule de silicon.
Am așezat compoziția pe hârtie de copt, într-o tavă de tort, cu inel reglabil și am copt în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit circa 25 minute.
După răcire am porționat blatul obținut și am decorat cu topping-urile menționate mai sus.
Am servit cu poftă și ne-am bucurat de încă o zi minunată de weekend, petrecut în familie.
Vă sugerăm să testați și să ne dați de veste! 🤗 💙🍒💙