Paine de casa by Martta

AutorBMartta
DificultateIntermediar

Gustul bunici

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total40 minute

Ingrediente:

 400 gr Faina
 7 gr Drojdie uscata
 100 ml Apa
 110 ml Lapte
 30 ml Ulei măsline
 ½ tsp Zahar
 6 gr Sare
 1 Galbenus de ou pt uns pâinea

Mod de preparare:

1

Cernem faina printr-o sita cu gauri mici, apoi o amestecam cu drojdia si zaharul.

2

Amestecam laptele si apa si le incalzim la foc mic, cca 1 minut. Amestecul nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar usor caldut.

3

Turnam apa si laptele in centrul fainii, adaugam uleiul si incepem sa framantam. Cand aluatul capata consistenta, adaugam sarea si framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic.

4

Intindem, cu mainile, aluatul pe masa usor pudrata cu faina, facem câte 3 rulouri si împletim in 3 pâinea .

5

Introducem tava in cuptorul stins si o lasam sa dospeasca 30 de minute (de aici si numele retetei), nu mai mult.

6

Scoatem pâinea din cuptor o dam cu galbenus de ou .

7

O coacem la 180 g pana este bine crescută si rumenita.

Ingrediente

 400 gr Faina
 7 gr Drojdie uscata
 100 ml Apa
 110 ml Lapte
 30 ml Ulei măsline
 ½ tsp Zahar
 6 gr Sare
 1 Galbenus de ou pt uns pâinea

Indicații

1

Cernem faina printr-o sita cu gauri mici, apoi o amestecam cu drojdia si zaharul.

2

Amestecam laptele si apa si le incalzim la foc mic, cca 1 minut. Amestecul nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar usor caldut.

3

Turnam apa si laptele in centrul fainii, adaugam uleiul si incepem sa framantam. Cand aluatul capata consistenta, adaugam sarea si framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic.

4

Intindem, cu mainile, aluatul pe masa usor pudrata cu faina, facem câte 3 rulouri si împletim in 3 pâinea .

5

Introducem tava in cuptorul stins si o lasam sa dospeasca 30 de minute (de aici si numele retetei), nu mai mult.

6

Scoatem pâinea din cuptor o dam cu galbenus de ou .

7

O coacem la 180 g pana este bine crescută si rumenita.

Note

Paine de casa by Martta