Guacamole se face din fructe de avocado bine coapte. Avocado este foarte sanatos deoarece contine grasimi „bune” si multe vitamine, antioxidanti si minerale. La noi se vinde cam verde, necopt si tare si va trebui sa-l lasati 2-3 zile la copt acasa. Coacerea avocadoului poate fi accelerata daca-l asezati intr-o punga de hartie alaturi de o banana si inchideti punga ca sa stea la intuneric
Ingrediente:
Mod de preparare:
Mai intai si mai intai avem nevoie de avocado bine copt, care e moale cand il apasam usor. Daca va intra degetul cu totul in el cand apasati…e stricat, sa fim bine intelesi 🙂 Dar cum o sa gasiti rar, dar foarte rar avocado copt in magazine, aflati ca el se coace de la sine daca il punem pur si simplu pe blatul de bucatarie si il lasam cam o saptamana. Daca nu aveti vreme o saptamana pana se coace, puteti sa il puneti intr-o punga de hartie, inchisa la culoare, asa grabim timpul de coacere si e gata copt in 1-2 maxim 3 zile .
Cand e copt, cu ajutorul lui bunul Dumnezeu, e momentul sa il taiem de jur imprejur, sa dam un cutit samburelui, care va iesi foarte usor si apoi scoatem miezul cu lingurita. Nimic mai simplu. La capitolul „cum maruntim avocado?” avem mai multe optiuni: fie il dati prin bleder, daca va place un guacamole foarte fin (dar varianta asta, sincera sa fiu, mie nu imi place DELOC) fie il pisam cu furculita sau cu instrumentul pentru facut piure de cartofi, asa cum am facut eu. Daca instrumentul asta are un nume, spuneti-mi-l si mie 🙂
Dupa ce avocado e maruntit, taiem ceapa marunt, rosiile marunt, ardeiul iute ghiciti cum?…marunt! 🙂 Taiem coriandrul si mai marunt, usturoiul il dam pe razatoare sau prin presa de usturoi si amestecam toate ingredientele. Musai sa punem sucul de lamaie pentru ca avocado, o data curatat, se oxideaza foarte repede!
Ingrediente
Indicații
Mai intai si mai intai avem nevoie de avocado bine copt, care e moale cand il apasam usor. Daca va intra degetul cu totul in el cand apasati…e stricat, sa fim bine intelesi 🙂 Dar cum o sa gasiti rar, dar foarte rar avocado copt in magazine, aflati ca el se coace de la sine daca il punem pur si simplu pe blatul de bucatarie si il lasam cam o saptamana. Daca nu aveti vreme o saptamana pana se coace, puteti sa il puneti intr-o punga de hartie, inchisa la culoare, asa grabim timpul de coacere si e gata copt in 1-2 maxim 3 zile .
Cand e copt, cu ajutorul lui bunul Dumnezeu, e momentul sa il taiem de jur imprejur, sa dam un cutit samburelui, care va iesi foarte usor si apoi scoatem miezul cu lingurita. Nimic mai simplu. La capitolul „cum maruntim avocado?” avem mai multe optiuni: fie il dati prin bleder, daca va place un guacamole foarte fin (dar varianta asta, sincera sa fiu, mie nu imi place DELOC) fie il pisam cu furculita sau cu instrumentul pentru facut piure de cartofi, asa cum am facut eu. Daca instrumentul asta are un nume, spuneti-mi-l si mie 🙂
Dupa ce avocado e maruntit, taiem ceapa marunt, rosiile marunt, ardeiul iute ghiciti cum?…marunt! 🙂 Taiem coriandrul si mai marunt, usturoiul il dam pe razatoare sau prin presa de usturoi si amestecam toate ingredientele. Musai sa punem sucul de lamaie pentru ca avocado, o data curatat, se oxideaza foarte repede!