Covrigei de casa

AutorDecebal
DificultateIntermediar

Esti dependent de covrigii deliciosi pe care-i iei dimineata, in drum spre munca? Incearca o reteta simpla de covrigi de casa cu cascaval si garantat vei rari drumurile la covrigarie!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 2 Drojdie
 1 tbsp Zahar
 200 ml Apa calda
 1 tsp Sare
 200 gr Făină
 2 Ulei
 100 gr Cașcaval
 1 tbsp Bicarbonat de sodiu
 1 Ou, pentru uns

Mod de preparare:

1

Combina drojdia, zaharul, sarea si apa calda, apoi lasa amestecul sa se activeze la cald timp de 10 minute (trebuie sa apara bule la suprafata si compozitia sa se umfle).

Adauga apoi faina si omogenizeaza. Framanta aluatul timp de minim 10 minute, pana ce devine elastic si fin.

Unge aluatul rotunjit cu putin ulei si lasa-l sa creasca la cald pentru o ora. Odata crescut, imparte aluatul in 6 parti egale.

2

Intinde fiecare parte de aluat cat mai pe lung, incercand sa pastrezi aceeasi dimensiune la toti covrigii cu cascaval.

Asaza pe centrul fasiei de aluat batoane de cascaval taiat subtire, apoi ruleaza aluatul peste, pentru a obtine un rulou lung.

Adu capetele ruloului de aluat unul catre celalalt, rasuceste-le impreuna de 2 ori si adu-le peste restul covrigului, lipindu-le de coca.

Repeta procedeul cu toti ceilalti covrigi cu cascaval, apoi trece-i prin amestecul de apa cu bicarbonat de sodiu bine dizolvat, scurge-i si asaza-i intr-o tava tapetata cu foaie de copt.

3

Da covrigii la cuptor la 230 grade, timp de 8 minute. La finalul coacerii, scoate covrigii, unge-i cu putin ou batut si presara-i cu cascaval, sare, mac sau susan, dupa preferinte, si mai da-i pentru inca 2 minute la cuptorul incins.

Serveste covrigii cu cascaval dupa ce se racoresc.

Ingrediente

 2 Drojdie
 1 tbsp Zahar
 200 ml Apa calda
 1 tsp Sare
 200 gr Făină
 2 Ulei
 100 gr Cașcaval
 1 tbsp Bicarbonat de sodiu
 1 Ou, pentru uns

Indicații

1

Combina drojdia, zaharul, sarea si apa calda, apoi lasa amestecul sa se activeze la cald timp de 10 minute (trebuie sa apara bule la suprafata si compozitia sa se umfle).

Adauga apoi faina si omogenizeaza. Framanta aluatul timp de minim 10 minute, pana ce devine elastic si fin.

Unge aluatul rotunjit cu putin ulei si lasa-l sa creasca la cald pentru o ora. Odata crescut, imparte aluatul in 6 parti egale.

2

Intinde fiecare parte de aluat cat mai pe lung, incercand sa pastrezi aceeasi dimensiune la toti covrigii cu cascaval.

Asaza pe centrul fasiei de aluat batoane de cascaval taiat subtire, apoi ruleaza aluatul peste, pentru a obtine un rulou lung.

Adu capetele ruloului de aluat unul catre celalalt, rasuceste-le impreuna de 2 ori si adu-le peste restul covrigului, lipindu-le de coca.

Repeta procedeul cu toti ceilalti covrigi cu cascaval, apoi trece-i prin amestecul de apa cu bicarbonat de sodiu bine dizolvat, scurge-i si asaza-i intr-o tava tapetata cu foaie de copt.

3

Da covrigii la cuptor la 230 grade, timp de 8 minute. La finalul coacerii, scoate covrigii, unge-i cu putin ou batut si presara-i cu cascaval, sare, mac sau susan, dupa preferinte, si mai da-i pentru inca 2 minute la cuptorul incins.

Serveste covrigii cu cascaval dupa ce se racoresc.

Note

Covrigei de casa