Tocanita de porc cu mamaliguta

AutorHometown_flavours
DificultateÎncepător

O mancare traditionala delicioasa.

ShareSave
Randamente3 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 2 Cepe
 2 Ardei
 2 Morcovi
 300 gr Bulion
 500 gr Carne de porc
 6 Ulei
 2 Catei de usturoi
 1 Legatura de patrunjel
 Sare
 Piper
 300 ml Apa
 100 gr Malai

Mod de preparare:

1

Incepem prin a toca legumele si carnea.

2

Intr-o oala punem in ulei carnea de porc taiata cubulete, pana cand se rumeneste.

3

Dupa ce carnea s-a rumenit, o scoatem pe o farfurie cu ajutorul unei spatule. In uleiul in care carnea a fript, putem legumele la calit.

4

Cand legumele s-au calit, adaugam carnea si 2 cani de apa.

5

Pana cand carnea si legumele fierb, putem sa ne apucam de mamaliga. Punem cei 300 ml de apa la fiert impreuna cu 2 lingurite de zahar. Cand apa clocoteste, incepem sa turnam cele 100 g de malai amestecand incontinuu, cu ajutorul unui tel. Lasam sa fiarba aproximativ 15 min, apoi rasturnam mamaliga pe o farfurie.
Un sfat legat de mamaliga: daca nu aveti cantar, folositi masura 3 la 1, la 3 cani de apa, puneti o cana de malai.

6

Cand apa de la tocanita a scazut, verificam daca este fiarta carnea. Daca da, adaugam bulionul si usturoiul ras, si mai lasam pe foc pentru 10 minute.

7

La sfarsit adaugam patrunjel din belsug si servim alaturi de mamaliguta calda.

Ingrediente

 2 Cepe
 2 Ardei
 2 Morcovi
 300 gr Bulion
 500 gr Carne de porc
 6 Ulei
 2 Catei de usturoi
 1 Legatura de patrunjel
 Sare
 Piper
 300 ml Apa
 100 gr Malai

Indicații

1

Incepem prin a toca legumele si carnea.

2

Intr-o oala punem in ulei carnea de porc taiata cubulete, pana cand se rumeneste.

3

Dupa ce carnea s-a rumenit, o scoatem pe o farfurie cu ajutorul unei spatule. In uleiul in care carnea a fript, putem legumele la calit.

4

Cand legumele s-au calit, adaugam carnea si 2 cani de apa.

5

Pana cand carnea si legumele fierb, putem sa ne apucam de mamaliga. Punem cei 300 ml de apa la fiert impreuna cu 2 lingurite de zahar. Cand apa clocoteste, incepem sa turnam cele 100 g de malai amestecand incontinuu, cu ajutorul unui tel. Lasam sa fiarba aproximativ 15 min, apoi rasturnam mamaliga pe o farfurie.
Un sfat legat de mamaliga: daca nu aveti cantar, folositi masura 3 la 1, la 3 cani de apa, puneti o cana de malai.

6

Cand apa de la tocanita a scazut, verificam daca este fiarta carnea. Daca da, adaugam bulionul si usturoiul ras, si mai lasam pe foc pentru 10 minute.

7

La sfarsit adaugam patrunjel din belsug si servim alaturi de mamaliguta calda.

Note

Tocanita de porc cu mamaliguta