Cel mai delicios cheesecake pe care l-am incercat. E usor de facut si rezultatul e excelent!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Maruntim biscuitii - eu am folosit un blender ca sa mearga mai repede.
Dupa care adaugam peste ei untul topit si amestecam pana untul s-a incorporat in biscuiti.
Adaugam amestecul in tava unde vom monta cheesecake-ul si il aranjan cat mai uniform, prin presare, cu ajutorul unei linguri.
Intr-un bol mai mare adaugam crema de branza si zaharul. Cu ajutorul unui tel amestecam pana ce zaharul s-a incorporat in crema de branza si textura este fina.
Adaugam pe rand, smantana, frisca lichida, ouale, esenta de vanilie, amidonul si zeama de lamaie, amestecand dupa fiecare dintre ele pentru a pastra textura fina a cremei.
Adaugam toata crema in tava peste baza crocanta si aranjam cat mai uniform.
Inainte de a baga la cuptor impachetam fundul si peretii tavii in care avem cheesecake-ul in folie de aluminiu.
Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.
Dupa 30 minute, reducem temperatura cuptorului la 150grade si adaugam in tava cuptorului doua pahare de apa si mai lasam pentru inca 30 minute.
Oprim cuptorul si nu scoatem tava pentru inca o ora.
* tava de cheesecake va fi asezata in cuptor pe tava mare cu care vine cuptorul, pentru a ne fi usor sa adaugam apa in pasul al doilea
* in total cheesecake-ul va sta la cuptor aproximativ 2 ore (30 min la 180grade, 30min la 150grade in baie de aburi, o ora cu cuptorul oprit)
Am adaugat un strat subtire de dulceata de zmeura dupa care se lasa la frigider pentru 6 ore dupa ce s-a racit, inainte de a fi servit.
Foloseste o tava cu fundul detasabil pentru a putea portiona usor desertul, si a avea bucati perfecte.
Ingrediente
Indicații
Maruntim biscuitii - eu am folosit un blender ca sa mearga mai repede.
Dupa care adaugam peste ei untul topit si amestecam pana untul s-a incorporat in biscuiti.
Adaugam amestecul in tava unde vom monta cheesecake-ul si il aranjan cat mai uniform, prin presare, cu ajutorul unei linguri.
Intr-un bol mai mare adaugam crema de branza si zaharul. Cu ajutorul unui tel amestecam pana ce zaharul s-a incorporat in crema de branza si textura este fina.
Adaugam pe rand, smantana, frisca lichida, ouale, esenta de vanilie, amidonul si zeama de lamaie, amestecand dupa fiecare dintre ele pentru a pastra textura fina a cremei.
Adaugam toata crema in tava peste baza crocanta si aranjam cat mai uniform.
Inainte de a baga la cuptor impachetam fundul si peretii tavii in care avem cheesecake-ul in folie de aluminiu.
Bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.
Dupa 30 minute, reducem temperatura cuptorului la 150grade si adaugam in tava cuptorului doua pahare de apa si mai lasam pentru inca 30 minute.
Oprim cuptorul si nu scoatem tava pentru inca o ora.
* tava de cheesecake va fi asezata in cuptor pe tava mare cu care vine cuptorul, pentru a ne fi usor sa adaugam apa in pasul al doilea
* in total cheesecake-ul va sta la cuptor aproximativ 2 ore (30 min la 180grade, 30min la 150grade in baie de aburi, o ora cu cuptorul oprit)
Am adaugat un strat subtire de dulceata de zmeura dupa care se lasa la frigider pentru 6 ore dupa ce s-a racit, inainte de a fi servit.
Foloseste o tava cu fundul detasabil pentru a putea portiona usor desertul, si a avea bucati perfecte.