Eclere

AutorEliada
DificultateIntermediar

Cine nu iubește în ecler clasic și rapid?

Am venit cu soluția.

Sper că înțelegeți instrucțiunile.

Spor la gătit și va aștept cu recenzii!

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total1 oră

Ingrediente:

Cremă de vanilie
 5 Gălbenușuri
 1 l Lapte
 200 gr Făină
 250 gr Zahăr
 1 Esență de vanilie
Pentru coji
 200 ml Apa
 100 ml Ulei
 200 gr Făină
 5 Ouă

Mod de preparare:

Cremă de vanilie
1

Într-o oală cu fund dublu se adauga ouăle și zahărul si se freacă până devin mai albe și zahărul s-a topit.

2

Se adaugă lapte/faina intercalat, amestecând cu telul ca să nu se facă cocoloașe.

3

Se pune la foc mediu, amestecând continuu!!

4

Când începe să se îngroașe adăugați esența.

5

Când devine o compoziție omogenă, opriți focul și lăsați-o la răcit.

Coji
6

Preincalziti cuptorul la 200° C!

7

Apa și uleiul se pun într-o oala la fiert. Se adaugă faina și se amestecă bine până se încorporează. Se ia de pe foc și treptat se adaugă ou după ou.

8

Compoziția se pune într-o pungă căreia i se taie colțul. Se pune pe tavă foaie de copt și se formează eclere, destul de grosuțe și lungi (ele cresc doar în înălțime).

9

Se pun la cuptor pentru 25-30 de minute la 200° C . Verificați din când în când, depinde de cuptor.

Asamblare
10

Cojile se taie și se umple cu cremă.

Pentru un aspect mai plăcut puteți pune la abur ciocolată, unt și puțină apă pentru glazura clasică.

Ingrediente

Cremă de vanilie
 5 Gălbenușuri
 1 l Lapte
 200 gr Făină
 250 gr Zahăr
 1 Esență de vanilie
Pentru coji
 200 ml Apa
 100 ml Ulei
 200 gr Făină
 5 Ouă

Indicații

Cremă de vanilie
1

Într-o oală cu fund dublu se adauga ouăle și zahărul si se freacă până devin mai albe și zahărul s-a topit.

2

Se adaugă lapte/faina intercalat, amestecând cu telul ca să nu se facă cocoloașe.

3

Se pune la foc mediu, amestecând continuu!!

4

Când începe să se îngroașe adăugați esența.

5

Când devine o compoziție omogenă, opriți focul și lăsați-o la răcit.

Coji
6

Preincalziti cuptorul la 200° C!

7

Apa și uleiul se pun într-o oala la fiert. Se adaugă faina și se amestecă bine până se încorporează. Se ia de pe foc și treptat se adaugă ou după ou.

8

Compoziția se pune într-o pungă căreia i se taie colțul. Se pune pe tavă foaie de copt și se formează eclere, destul de grosuțe și lungi (ele cresc doar în înălțime).

9

Se pun la cuptor pentru 25-30 de minute la 200° C . Verificați din când în când, depinde de cuptor.

Asamblare
10

Cojile se taie și se umple cu cremă.

Pentru un aspect mai plăcut puteți pune la abur ciocolată, unt și puțină apă pentru glazura clasică.

Note

Eclere