Cornulețe cu rahat

AutorViorica Ionescu
DificultateÎncepător

Rețetă simplă și rapidă de cornulețe cu rahat și aluat fraged, de post. Din ingrediente simple, economice și acesibile poți obține preparate delicioase, pline de gust și savoare, cum sunt și aceste cornulețe cu rahat.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră

Ingrediente:

 200 ml Apa
 100 ml Ulei
 4 tbsp Zahar
 2 fl oz Zahar Vanilat
 450 gr Faina
 1 oz Praf de copt
 10 gr Praf sare
 200 gr Rahat
 1 Zahar Pudra vanilat

Mod de preparare:

1

Amestecă apa minerală cu uleiul, zahărul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat și praful de sare.

2

Într-un bol mai mare cerne făina și adaugă peste ea praful de copt, pe care îl încorporezi ușor.

3

Peste amestecul de lichide adaugă puțin câte puțin făina . Nu adăuga toată făina de-o dată și amestecă bine după fiecare adaos. La final frământă aluatul câteva minute până când devinde perfect omogen, elastic și nelipicios.

4

Învelește aluatul rezultat într-o folie alimentară și pune-l la frigider pentru aproximativ o oră sau două.

5

Scoate aluatul din frigider și împarte-l în 5 bucăți. Întinde fiecare bucată de aluat cu sucitorul în foaie subțire, pe rotund.

6

Împarte roțita de aluat în 10 triunghiuri. Taie-o mai întâi pe jumătate, apoi fiecare jumătate în câte 5 triunghiuri.

7

În capătul lat al triunghiului așează bucățele de rahat tăiate subțire și rulează spre vârful triunghiului.

8

Cornulețele astfel formate așează-le în tava de prăjituri tapetată cu hârtie de copt, la distanță potrivită unele de altele, să lași loc pentru creștere.

9

Încălzește cuptorul la 180 de grade și coace cornulețele aproximativ 20-25 de minute, până când se rumenesc ușor. Nu le lăsa să stea mai mult fiindcă se pot arde foarte repede.

10

La final tăvălește cornulețele prin zahăr pudră vanilat, cât sunt încă fierbinți.

11

Servește cu poftă după ce se mai răcoresc puțin

12

Păstrează cornulețele în recipiente închise sau pungă de plastic pentru a nu se întări.

Ingrediente

 200 ml Apa
 100 ml Ulei
 4 tbsp Zahar
 2 fl oz Zahar Vanilat
 450 gr Faina
 1 oz Praf de copt
 10 gr Praf sare
 200 gr Rahat
 1 Zahar Pudra vanilat

Indicații

1

Amestecă apa minerală cu uleiul, zahărul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat și praful de sare.

2

Într-un bol mai mare cerne făina și adaugă peste ea praful de copt, pe care îl încorporezi ușor.

3

Peste amestecul de lichide adaugă puțin câte puțin făina . Nu adăuga toată făina de-o dată și amestecă bine după fiecare adaos. La final frământă aluatul câteva minute până când devinde perfect omogen, elastic și nelipicios.

4

Învelește aluatul rezultat într-o folie alimentară și pune-l la frigider pentru aproximativ o oră sau două.

5

Scoate aluatul din frigider și împarte-l în 5 bucăți. Întinde fiecare bucată de aluat cu sucitorul în foaie subțire, pe rotund.

6

Împarte roțita de aluat în 10 triunghiuri. Taie-o mai întâi pe jumătate, apoi fiecare jumătate în câte 5 triunghiuri.

7

În capătul lat al triunghiului așează bucățele de rahat tăiate subțire și rulează spre vârful triunghiului.

8

Cornulețele astfel formate așează-le în tava de prăjituri tapetată cu hârtie de copt, la distanță potrivită unele de altele, să lași loc pentru creștere.

9

Încălzește cuptorul la 180 de grade și coace cornulețele aproximativ 20-25 de minute, până când se rumenesc ușor. Nu le lăsa să stea mai mult fiindcă se pot arde foarte repede.

10

La final tăvălește cornulețele prin zahăr pudră vanilat, cât sunt încă fierbinți.

11

Servește cu poftă după ce se mai răcoresc puțin

12

Păstrează cornulețele în recipiente închise sau pungă de plastic pentru a nu se întări.

Note

Cornulețe cu rahat