Această mâncare de cartofi simplă și rapidă reprezintă un preparat de bază al bucătăriei, gustos și foarte savuros. O mâncare de cartofi se pregătește ușor cu ingrediente accesibile și la îndemână. Este extraordinară în zile de post sau în zilele când nu ai mult timp la dispoziție pentru gătit.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spală și curăță toate legumele, apoi toacă mărunt ceapa, ardeiul și morcovul. Cartofii taie-i cubulețe de dimesiuni aproximativ egale, pentru a fierbe în același timp.
Pune uleiul la încins într-o cratiță, adaugă ceapa și călește-o 2-3 minute. Adaugă apoi și morcovul împreună cu ardeiul și mai lasă-le încă 3 minute, până se înmoaie.
Când legumele s-au călit puțin adaugă o cană de apă și lasa-le să fiarbă aproximativ 10 minute.
După ce legumele s-au gătit pe jumătate, adaugă cartofii tocați cubulețe.
Apa trebuie să acopere foarte puțin cartofii, pentru a nu transforma mâncarea în ciorbă.
Lasă la fiert până când cartofii sunt aproape gătiți, adaugă bulionul, cimbrul și sarea.
După ce oprești focul adaugă și mărar proaspăt tocat. Îi va da un gust deosebit și o aromă îmbietoare.
Ingrediente
Indicații
Spală și curăță toate legumele, apoi toacă mărunt ceapa, ardeiul și morcovul. Cartofii taie-i cubulețe de dimesiuni aproximativ egale, pentru a fierbe în același timp.
Pune uleiul la încins într-o cratiță, adaugă ceapa și călește-o 2-3 minute. Adaugă apoi și morcovul împreună cu ardeiul și mai lasă-le încă 3 minute, până se înmoaie.
Când legumele s-au călit puțin adaugă o cană de apă și lasa-le să fiarbă aproximativ 10 minute.
După ce legumele s-au gătit pe jumătate, adaugă cartofii tocați cubulețe.
Apa trebuie să acopere foarte puțin cartofii, pentru a nu transforma mâncarea în ciorbă.
Lasă la fiert până când cartofii sunt aproape gătiți, adaugă bulionul, cimbrul și sarea.
După ce oprești focul adaugă și mărar proaspăt tocat. Îi va da un gust deosebit și o aromă îmbietoare.