Dulce cum ar trebui sa fie o prajitura, dar si putin acrisoara datorita gemului, aceasta prajitura este potrivita atat pentru perioada sarbatorilor cat si daca vreti un dulce de weekend.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun zaharul si mierea la caramelizat pe foc pana capata o culoare aramie si zaharul este topit cu totul.
Se adauga margarina si continuam sa amestecam. Se ia oala de pe foc, se pune laptele si se amesteca, dupa care se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit, mutam amestecul in bolul unui mixer, adaugam ouale, bicarbonatul, sare si faina cat cuprinde si mixam pana cand obtinem un aluat ce poate fi modelat (intins).
Impartim in 4 bucati egale aluatul rezultat .
Tapetam dosul unei tavi cu putin ulei si faina si intindem aluatul pe toata suprafata ei, dupa care il intepam cu o furculita in mai multe locuri.
Daca nu iese perfect forma puteti taia de pe margine aluatul si sa-l mai modelati din nou cu sucitorul.
Fiecare foaie se coace aproximativ 10 minute la 180 grade in cuptorul preincalzit.
O parte din lapte (aproximativ 5-6 linguri) se amesteca cu budinca si faina, pana se formeaza o pasta.
Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul si se amesteca din cand in cand.
Dupa ce se topeste zaharul, se adauga amestecul de budinca si se mixeaza in continuare pana se ingroasa. Luam crema de pe foc si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit complet, in bolul unui mixer punem untul bucati si incepem sa-l mixam, dupa care adaugam cate o lingura din crema cu budinca.
- Prima foaie
- Jumatate din crema
- A doua foaie
- Gem (mai acrisor)
- A treia foaie
- Jumatate din crema
- Ultima foaie
Ingrediente
Indicații
Se pun zaharul si mierea la caramelizat pe foc pana capata o culoare aramie si zaharul este topit cu totul.
Se adauga margarina si continuam sa amestecam. Se ia oala de pe foc, se pune laptele si se amesteca, dupa care se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit, mutam amestecul in bolul unui mixer, adaugam ouale, bicarbonatul, sare si faina cat cuprinde si mixam pana cand obtinem un aluat ce poate fi modelat (intins).
Impartim in 4 bucati egale aluatul rezultat .
Tapetam dosul unei tavi cu putin ulei si faina si intindem aluatul pe toata suprafata ei, dupa care il intepam cu o furculita in mai multe locuri.
Daca nu iese perfect forma puteti taia de pe margine aluatul si sa-l mai modelati din nou cu sucitorul.
Fiecare foaie se coace aproximativ 10 minute la 180 grade in cuptorul preincalzit.
O parte din lapte (aproximativ 5-6 linguri) se amesteca cu budinca si faina, pana se formeaza o pasta.
Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul si se amesteca din cand in cand.
Dupa ce se topeste zaharul, se adauga amestecul de budinca si se mixeaza in continuare pana se ingroasa. Luam crema de pe foc si o lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit complet, in bolul unui mixer punem untul bucati si incepem sa-l mixam, dupa care adaugam cate o lingura din crema cu budinca.
- Prima foaie
- Jumatate din crema
- A doua foaie
- Gem (mai acrisor)
- A treia foaie
- Jumatate din crema
- Ultima foaie