Cornulete pufoase

AutorFlorentina1993
DificultateÎncepător

Cornulete usor de facut , pufoase si moi, cu rahat, nuci ori dulceata .

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare20 minuteTimp total1 oră 20 minute

Ingrediente:

 300 gr faina
 175 gr unt la temperatura camerei
 3 galbenusuri proaspete medii
 100 gr zahar pudra vanilat
 1 varf cutit de sare
 200 gr rahat
 50 ml lapte rece
 1 tsp zahar pudra pentru decor

Mod de preparare:

1

Punem untul in vasul robotului ( ori intr-un vas pentru a putea amesteca cu mixerul) , adaugam sarea si zaharul pudra si mixam pana obtinem o crema omogena .
Adaugam cele 3 galbenusuri, unul cate unul, avand grija sa adaugam urmatorul galbenus , numai dupa ce precedentul a fost omogenizat complet .

2

Cernem faina si o adaugam treptat in aluat, la sfarsit adaugam laptele si mixam pana cand obtinem un aluat moale omogen.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru usor pudrata cu faina si il compactam . Nu trebuie sa il framantam mult, ci doar sa ii dam o forma .
Invelim aluatul in folie de plastic si punem in frigider pentru o ora .

3

Dupa o ora, eliminam folia si framantam putin aluatul, apoi il intindem intr-o foaie de circa 6-7 mm grosime .
Taiem foiaia in triunghiuri cu o baza de cca 2 cm , asezam o bucatica de rahat ( nuci , dulceata ) deasupra triunghiului si apoi il rulam de la baza spre varf .

4

Punem cornuletele cu rahat in tava pentru cuptor si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12-14 minute .
Dupa ce tavile au fost scoase din cuptor , pudram cornuletele cu zahar si le lasam sa se raceasca.

Ingrediente

 300 gr faina
 175 gr unt la temperatura camerei
 3 galbenusuri proaspete medii
 100 gr zahar pudra vanilat
 1 varf cutit de sare
 200 gr rahat
 50 ml lapte rece
 1 tsp zahar pudra pentru decor

Indicații

1

Punem untul in vasul robotului ( ori intr-un vas pentru a putea amesteca cu mixerul) , adaugam sarea si zaharul pudra si mixam pana obtinem o crema omogena .
Adaugam cele 3 galbenusuri, unul cate unul, avand grija sa adaugam urmatorul galbenus , numai dupa ce precedentul a fost omogenizat complet .

2

Cernem faina si o adaugam treptat in aluat, la sfarsit adaugam laptele si mixam pana cand obtinem un aluat moale omogen.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru usor pudrata cu faina si il compactam . Nu trebuie sa il framantam mult, ci doar sa ii dam o forma .
Invelim aluatul in folie de plastic si punem in frigider pentru o ora .

3

Dupa o ora, eliminam folia si framantam putin aluatul, apoi il intindem intr-o foaie de circa 6-7 mm grosime .
Taiem foiaia in triunghiuri cu o baza de cca 2 cm , asezam o bucatica de rahat ( nuci , dulceata ) deasupra triunghiului si apoi il rulam de la baza spre varf .

4

Punem cornuletele cu rahat in tava pentru cuptor si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 12-14 minute .
Dupa ce tavile au fost scoase din cuptor , pudram cornuletele cu zahar si le lasam sa se raceasca.

Note

Cornulete pufoase