Tort Trio de Ciocolata

AutorLaura
DificultateÎncepător

Un tort in trei culori pentru iubitorii de ciocolata. Are o textura fina, de mousse iar blatul este pufos si cu o aroma intensa de cafea. Recomand sa fie preparat cu o zi inainte. Timpul efectiv de preparare nu este unul mare iar procesul este foarte simplu insa trebuie asteptat putin mai mult pana fiecare strat de ciocolata se intareste.

ShareSave
Randamente12 porțiiTimp total4 ore

Ingrediente:

Pentru Blat
 125 gr faina
 40 gr cacao
 200 gr zahar
 1 praf de sare
 ½ tsp praf de copt
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 1 ou
 60 ml ulei
 60 ml cafea tare sau ness
 125 ml iaurt simplu
Pentru stratul de ciocolata amaruie
 200 gr ciocolata peste 50% cacao
 50 ml lapte
 200 ml smantana pentru frisca
 6 gr gelatina
Pentru stratul de ciocolata cu lapte
 200 gr ciocolata cu lapte
 50 ml lapte
 200 ml smantana pentru frisca
 6 gr gelatina
Pentru stratul de ciocolata alba
 200 gr ciocolata alba
 50 ml lapte
 200 ml smantana pentru frisca
 6 gr gelatina

Mod de preparare:

Preparare blat
1

Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate, respectiv faina, pudra de cacao, zaharul, sarea, praful de copt si bicarbonatul

2

Intr-un alt bol amestecam ingredientele lichide : uleiul, iaurtul, oul si cafeaua.

3

Amestecam cu o spatula ingredientele uscate cu cele lichide pana cand se omogenizeaza compozitia.

4

Tapetam o forma de tort rotunda ( aprox. 25 de cm ) cu pereti detasabili cu hartie de copt si turnam compozitia de blat. Coacem pentru 30 de minute la 180 de grade sau pana cand blatul incepe sa prinda culoare. Testam cu o scobitoare daca este copt in centru.

5

Scoatem blatul din cupor si il lasam la racit, acoperit cu un servet de bucatarie.

Preparare straturi de ciocolata
6

Punem gelatina la hidratat in 50 ml apa calduta.

7

Smantana pentru frisca se mixeaza pana cand se ingroasa.

8

Laptele si ciocolata amaruie rupta in bucatele se pun intr-un bol si se topesc la baie de aburi, amestecand din cand in cand cu un tel. Cand ciocolata s-a topit, se adauga gelatina si se amesteca pana la incorporare. Crema astfel formata se lasa putin la racit

9

Cand a ajuns la temperatura camerei, crema de ciocolata se incorporeaza in smantana batuta, amestecand cu miscari fine circulare pentru a pastra compozitia aerata

10

Crema se toarna in tava in care se afla blatul si se da la frigider pana cand stratul de ciocolata s-a intarit la suprafata. Asteptam dupa fiecare strat cat este nevoie pentru a nu se amesteca cele trei tipuri de ciocolata.

11

Urmam aceiasi pasi pentru crema de ciocolata si pentru cea cu lapte, asteptand dupa fiecare strat ca ciocolata sa se intareasca la frigider.

12

Recomand ca tortul odata finalizat sa fie lasat la frigider peste noapte. Desfaceti cu grija forma de tort a doua zi si ornati cu fulgi de ciocolata, praline sau crema de ciocolata dupa preferinte. Serviti rece, portionand cu un cutit cu lama lata tinut in apa fierbinte inainte de fiecare felie taiata.

Ingrediente

Pentru Blat
 125 gr faina
 40 gr cacao
 200 gr zahar
 1 praf de sare
 ½ tsp praf de copt
 1 tsp bicarbonat de sodiu
 1 ou
 60 ml ulei
 60 ml cafea tare sau ness
 125 ml iaurt simplu
Pentru stratul de ciocolata amaruie
 200 gr ciocolata peste 50% cacao
 50 ml lapte
 200 ml smantana pentru frisca
 6 gr gelatina
Pentru stratul de ciocolata cu lapte
 200 gr ciocolata cu lapte
 50 ml lapte
 200 ml smantana pentru frisca
 6 gr gelatina
Pentru stratul de ciocolata alba
 200 gr ciocolata alba
 50 ml lapte
 200 ml smantana pentru frisca
 6 gr gelatina

Indicații

Preparare blat
1

Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate, respectiv faina, pudra de cacao, zaharul, sarea, praful de copt si bicarbonatul

2

Intr-un alt bol amestecam ingredientele lichide : uleiul, iaurtul, oul si cafeaua.

3

Amestecam cu o spatula ingredientele uscate cu cele lichide pana cand se omogenizeaza compozitia.

4

Tapetam o forma de tort rotunda ( aprox. 25 de cm ) cu pereti detasabili cu hartie de copt si turnam compozitia de blat. Coacem pentru 30 de minute la 180 de grade sau pana cand blatul incepe sa prinda culoare. Testam cu o scobitoare daca este copt in centru.

5

Scoatem blatul din cupor si il lasam la racit, acoperit cu un servet de bucatarie.

Preparare straturi de ciocolata
6

Punem gelatina la hidratat in 50 ml apa calduta.

7

Smantana pentru frisca se mixeaza pana cand se ingroasa.

8

Laptele si ciocolata amaruie rupta in bucatele se pun intr-un bol si se topesc la baie de aburi, amestecand din cand in cand cu un tel. Cand ciocolata s-a topit, se adauga gelatina si se amesteca pana la incorporare. Crema astfel formata se lasa putin la racit

9

Cand a ajuns la temperatura camerei, crema de ciocolata se incorporeaza in smantana batuta, amestecand cu miscari fine circulare pentru a pastra compozitia aerata

10

Crema se toarna in tava in care se afla blatul si se da la frigider pana cand stratul de ciocolata s-a intarit la suprafata. Asteptam dupa fiecare strat cat este nevoie pentru a nu se amesteca cele trei tipuri de ciocolata.

11

Urmam aceiasi pasi pentru crema de ciocolata si pentru cea cu lapte, asteptand dupa fiecare strat ca ciocolata sa se intareasca la frigider.

12

Recomand ca tortul odata finalizat sa fie lasat la frigider peste noapte. Desfaceti cu grija forma de tort a doua zi si ornati cu fulgi de ciocolata, praline sau crema de ciocolata dupa preferinte. Serviti rece, portionand cu un cutit cu lama lata tinut in apa fierbinte inainte de fiecare felie taiata.

Note

Tort Trio de Ciocolata