Berries banana bread (paine de banana cu fructe de padure)

AutorLoredana Lixandru
DificultateIntermediar

Acest desert poate tine locul chiar si unui mic dejun sau unei gustari sanatoase.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp total1 oră

Ingrediente:

 50 gr fulgi de ovaz
 2 banane coapte
 2 cești faina
 1 tbsp ulei
 2 oua
 1 mana mieji de nuca
 1 mana fructe de padure congelate
 1 tsp praf de copt
 1 tsp sirop agave/artar sau miere
 1 tsp esenta de vanilie
 sare

Mod de preparare:

1

Se strivesc bananele cu o furculita.

2

Mix ingrediente umede: peste bananele strivite se adauga uleiul, siropul sau mierea, ouale batute si esenta de vanilie.

3

Mix ingrediente uscate: se amesteca faina, fulgii de ovaz, sarea si praful de copt.

4

Se amesteca mixul din ingrediente uscate cu cel din ingrediente umede pana cand se omogenizeaza.

5

Apoi, peste compozitita noastra adaugam nucile si fructele congelate si amestecam.

6

Intr-o tava unsa cu ulei, transferam compozitia si bagam la cuptorul preincins pt aprox. 40 min la o temperatura de 120 grade. (se pot presara fulgi de ovaz inainte de a se baga la cuptor, pentru un aspect auriu).

7

Dupa ce scoatem din cuptor, lasam la racit pt. aprox 20 de minute, iar apoi o putem taia si savura.

Ingrediente

 50 gr fulgi de ovaz
 2 banane coapte
 2 cești faina
 1 tbsp ulei
 2 oua
 1 mana mieji de nuca
 1 mana fructe de padure congelate
 1 tsp praf de copt
 1 tsp sirop agave/artar sau miere
 1 tsp esenta de vanilie
 sare

Indicații

1

Se strivesc bananele cu o furculita.

2

Mix ingrediente umede: peste bananele strivite se adauga uleiul, siropul sau mierea, ouale batute si esenta de vanilie.

3

Mix ingrediente uscate: se amesteca faina, fulgii de ovaz, sarea si praful de copt.

4

Se amesteca mixul din ingrediente uscate cu cel din ingrediente umede pana cand se omogenizeaza.

5

Apoi, peste compozitita noastra adaugam nucile si fructele congelate si amestecam.

6

Intr-o tava unsa cu ulei, transferam compozitia si bagam la cuptorul preincins pt aprox. 40 min la o temperatura de 120 grade. (se pot presara fulgi de ovaz inainte de a se baga la cuptor, pentru un aspect auriu).

7

Dupa ce scoatem din cuptor, lasam la racit pt. aprox 20 de minute, iar apoi o putem taia si savura.

Note

Berries banana bread (paine de banana cu fructe de padure)