Ferrero Rocher Mousse Cake

AutorLivia D.
DificultateIntermediar

Inspirat fiind de minunatele bomboane Ferrero Rocher, acest tort este desertul preferat al iubitorilor de ciocolata. Este format dintr-o serie de straturi cu texturi diferite pentru a-ti impresiona papilele gustative: un blat aerat de ciocolata si alune, urmat de un crumble crocant de biscuite cu alune si nutella, acoperit de o crema spumoasa de ciocolata si Nutella si glazurat cu si mai multa ciocolata.

Nu este o reteta foarta complicata, iar timpul efectiv de preparare nu este unul mare, asa ca este perfect pentru a impresiona invitatii cu un desert spectaculos.

ShareSave
Randamente10 porțiiTimp de pregătire50 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total1 oră 25 minute

Ingrediente:

Pentru Blat
 2 Oua
 1 gr Sare
 70 gr Zahar
 70 gr Alune macinate
 2 gr Cacao
Pentru stratul crunchy
 60 gr Unt
 50 gr Zahar brun
 2 gr Sare
 50 gr Alune macinate
 60 gr Faina
 40 gr Fulgi de porumb/Paillete Feuilletine
 100 gr Nutella
Pentru stratul de ciocolata
 150 gr Ciocolata amaruie
 150 gr Nutella
 500 gr Smantana pentru frisca
 8 gr Gelatina
 30 ml Apa
Pentru glazura
 120 gr Ciocolata amaruie
 140 gr Smantana pentru frisca

Mod de preparare:

Preparare blat
1

1. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana cand devin spuma.
2. Treptat se adauga zaharul si se continua mixarea pana cand se formeaza o bezea densa.
3. Se adauga galbenusurile, alunele macinate si pudra de cacao si se amesteca prin miscari usoare pana la incorporare.
4. Se pune compozitia intr-o tava de 20 cm tapetata in prealabil cu hartie de copt si se pune la copt in cuptorul preincalzit la 160 C pentru 15-20 min.
5. Se lasa la racit.

Preparare strat crunchy
2

1. Se mixeaza untul cu zaharul brun si sarea pana sunt bine incorporate.
2. Se adauga alunele macinate si faina si se amesteca.
3. Se intinde aluatul format intre o foaie de copt si folie alimentara pana cand se formeaza o foaie subtire.
4. Se pune la frigider pentru 30 de min.
5. Se scoate de la frigider, se ia folia alimentara de deasupra, si se pune la copt in cuptorul preincalzit la 160C pentru 20-25 min sau pana cand devine aurie.
6. Dupa ce se raceste, se rupe in bucati, se marunteste si se pune intr-un bol.
7. Se adauga fulgii de porumb maruntiti sau paillete feuilletine si Nutella si se amesteca.
8. Se adauga crumble'ul obtinut peste blatul de tort si se pune la frigider pana la pregatirea cremei.

Preparare mousse de ciocolata
3

1. Se pune ciocolata si 120g smantana pt frisca intr-un vas termorezistent si se topeste la bain-marie.
2. Dupa ce s-a topit ciocolata, se ia dupa foc, se adauga Nutella si se amesteca.
3. Intre timp, punem la hidratat gelatina in apa pentru 5-10 minute. Apoi se topeste la foc foarte mic si se adauga peste crema de ciocolata si Nutella.
4. Intr-un bol, mixam restul de smantana pentru frisca pana cand devina pufoasa si ferma.
5. Se adauga crema de ciocolata si se amesteca pana la incorporare.
6. Se toarna peste blat si se pune la frigider pentru3-4 ore.

Preparare glazura
4

1. Se adauga ciocolata si smantana pentru frisca intr-un bol termorezistent peste un vas cu apa care fierbe si se amesteca pana se topeste ciocolata.
2. se toarna peste tort si se uniformizeaza. Pe laterale se foloseste o lingura pentru a forma picaturile de ciocolata.
3. Se pune la frigider 30 de min si apoi se decoreaza dupa plac (bomboane Ferrero Rocher, fulgi de ciocolata, alune etc).

Ingrediente

Pentru Blat
 2 Oua
 1 gr Sare
 70 gr Zahar
 70 gr Alune macinate
 2 gr Cacao
Pentru stratul crunchy
 60 gr Unt
 50 gr Zahar brun
 2 gr Sare
 50 gr Alune macinate
 60 gr Faina
 40 gr Fulgi de porumb/Paillete Feuilletine
 100 gr Nutella
Pentru stratul de ciocolata
 150 gr Ciocolata amaruie
 150 gr Nutella
 500 gr Smantana pentru frisca
 8 gr Gelatina
 30 ml Apa
Pentru glazura
 120 gr Ciocolata amaruie
 140 gr Smantana pentru frisca

Indicații

Preparare blat
1

1. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu un praf de sare pana cand devin spuma.
2. Treptat se adauga zaharul si se continua mixarea pana cand se formeaza o bezea densa.
3. Se adauga galbenusurile, alunele macinate si pudra de cacao si se amesteca prin miscari usoare pana la incorporare.
4. Se pune compozitia intr-o tava de 20 cm tapetata in prealabil cu hartie de copt si se pune la copt in cuptorul preincalzit la 160 C pentru 15-20 min.
5. Se lasa la racit.

Preparare strat crunchy
2

1. Se mixeaza untul cu zaharul brun si sarea pana sunt bine incorporate.
2. Se adauga alunele macinate si faina si se amesteca.
3. Se intinde aluatul format intre o foaie de copt si folie alimentara pana cand se formeaza o foaie subtire.
4. Se pune la frigider pentru 30 de min.
5. Se scoate de la frigider, se ia folia alimentara de deasupra, si se pune la copt in cuptorul preincalzit la 160C pentru 20-25 min sau pana cand devine aurie.
6. Dupa ce se raceste, se rupe in bucati, se marunteste si se pune intr-un bol.
7. Se adauga fulgii de porumb maruntiti sau paillete feuilletine si Nutella si se amesteca.
8. Se adauga crumble'ul obtinut peste blatul de tort si se pune la frigider pana la pregatirea cremei.

Preparare mousse de ciocolata
3

1. Se pune ciocolata si 120g smantana pt frisca intr-un vas termorezistent si se topeste la bain-marie.
2. Dupa ce s-a topit ciocolata, se ia dupa foc, se adauga Nutella si se amesteca.
3. Intre timp, punem la hidratat gelatina in apa pentru 5-10 minute. Apoi se topeste la foc foarte mic si se adauga peste crema de ciocolata si Nutella.
4. Intr-un bol, mixam restul de smantana pentru frisca pana cand devina pufoasa si ferma.
5. Se adauga crema de ciocolata si se amesteca pana la incorporare.
6. Se toarna peste blat si se pune la frigider pentru3-4 ore.

Preparare glazura
4

1. Se adauga ciocolata si smantana pentru frisca intr-un bol termorezistent peste un vas cu apa care fierbe si se amesteca pana se topeste ciocolata.
2. se toarna peste tort si se uniformizeaza. Pe laterale se foloseste o lingura pentru a forma picaturile de ciocolata.
3. Se pune la frigider 30 de min si apoi se decoreaza dupa plac (bomboane Ferrero Rocher, fulgi de ciocolata, alune etc).

Note

Ferrero Rocher Mousse Cake