O ciorbă gustoasă și sățioasă, bună pentru vremea rece.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-o oală încăpătoare se pune carnea la fiert în apă rece împreună cu foile de dafin. Spuma se înlătură până când nu se mai formează.
Când carnea este pe jumătate fiartă, adăugăm legumele tăiate pe jumătate, înafară de ceapă, pe care o vom pune întreagă.
După ce legumele și carnea au fiert, le scoatem într-un bol, iar apa în care au fiert, o strecurăm.
Se taie legumele cubulețe, iar carnea după preferințe. Eu o tai în bucăți mai mari.
Se prepară dresul ciorbei într-un bol încăpător. Se adaugă gălbenușurile, smântâna, sarea și piperul și se amestecă cu un tel, până se omogenizează compoziția. Peste compoziție adăugăm câte un polonic de supă și mixăm încontinuu, asta pentru a nu se separa ciorba. Facem asta până când compoziția ajunge la temperatura supei. Punem compoziția peste ciorbă, amestecăm
Punem supa pe foc mic, pentru a o aduce la punctul de fierbere și adăugăm carnea și legumele tocate. Amestecăm des, pentru a nu se separa ciorba și adăugăm pătrunjelul tocat mărunt.
Se oprește focul, iar ciorba este gata.
Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Într-o oală încăpătoare se pune carnea la fiert în apă rece împreună cu foile de dafin. Spuma se înlătură până când nu se mai formează.
Când carnea este pe jumătate fiartă, adăugăm legumele tăiate pe jumătate, înafară de ceapă, pe care o vom pune întreagă.
După ce legumele și carnea au fiert, le scoatem într-un bol, iar apa în care au fiert, o strecurăm.
Se taie legumele cubulețe, iar carnea după preferințe. Eu o tai în bucăți mai mari.
Se prepară dresul ciorbei într-un bol încăpător. Se adaugă gălbenușurile, smântâna, sarea și piperul și se amestecă cu un tel, până se omogenizează compoziția. Peste compoziție adăugăm câte un polonic de supă și mixăm încontinuu, asta pentru a nu se separa ciorba. Facem asta până când compoziția ajunge la temperatura supei. Punem compoziția peste ciorbă, amestecăm
Punem supa pe foc mic, pentru a o aduce la punctul de fierbere și adăugăm carnea și legumele tocate. Amestecăm des, pentru a nu se separa ciorba și adăugăm pătrunjelul tocat mărunt.
Se oprește focul, iar ciorba este gata.
Poftă bună!