Ciorbă rădăuțeană

Autordia.0102
DificultateÎncepător

O ciorbă gustoasă și sățioasă, bună pentru vremea rece.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare1 oră 20 minuteTimp total1 oră 40 minute

Ingrediente:

 4 Gălbenușuri
 600 gr Carne de pui cu os
 300 gr Smântână
 1 Morcov mare
 2 Rădăcini de păstârnac mici
 2 Foi de dafin
 Sare
 Piper
 1 Legătură de pătrunjel
 1 Ceapă
 1 Ardei gras

Mod de preparare:

1

Într-o oală încăpătoare se pune carnea la fiert în apă rece împreună cu foile de dafin. Spuma se înlătură până când nu se mai formează.

2

Când carnea este pe jumătate fiartă, adăugăm legumele tăiate pe jumătate, înafară de ceapă, pe care o vom pune întreagă.

3

După ce legumele și carnea au fiert, le scoatem într-un bol, iar apa în care au fiert, o strecurăm.

4

Se taie legumele cubulețe, iar carnea după preferințe. Eu o tai în bucăți mai mari.

5

Se prepară dresul ciorbei într-un bol încăpător. Se adaugă gălbenușurile, smântâna, sarea și piperul și se amestecă cu un tel, până se omogenizează compoziția. Peste compoziție adăugăm câte un polonic de supă și mixăm încontinuu, asta pentru a nu se separa ciorba. Facem asta până când compoziția ajunge la temperatura supei. Punem compoziția peste ciorbă, amestecăm

6

Punem supa pe foc mic, pentru a o aduce la punctul de fierbere și adăugăm carnea și legumele tocate. Amestecăm des, pentru a nu se separa ciorba și adăugăm pătrunjelul tocat mărunt.

Se oprește focul, iar ciorba este gata.

Poftă bună!

Ingrediente

 4 Gălbenușuri
 600 gr Carne de pui cu os
 300 gr Smântână
 1 Morcov mare
 2 Rădăcini de păstârnac mici
 2 Foi de dafin
 Sare
 Piper
 1 Legătură de pătrunjel
 1 Ceapă
 1 Ardei gras

Indicații

1

Într-o oală încăpătoare se pune carnea la fiert în apă rece împreună cu foile de dafin. Spuma se înlătură până când nu se mai formează.

2

Când carnea este pe jumătate fiartă, adăugăm legumele tăiate pe jumătate, înafară de ceapă, pe care o vom pune întreagă.

3

După ce legumele și carnea au fiert, le scoatem într-un bol, iar apa în care au fiert, o strecurăm.

4

Se taie legumele cubulețe, iar carnea după preferințe. Eu o tai în bucăți mai mari.

5

Se prepară dresul ciorbei într-un bol încăpător. Se adaugă gălbenușurile, smântâna, sarea și piperul și se amestecă cu un tel, până se omogenizează compoziția. Peste compoziție adăugăm câte un polonic de supă și mixăm încontinuu, asta pentru a nu se separa ciorba. Facem asta până când compoziția ajunge la temperatura supei. Punem compoziția peste ciorbă, amestecăm

6

Punem supa pe foc mic, pentru a o aduce la punctul de fierbere și adăugăm carnea și legumele tocate. Amestecăm des, pentru a nu se separa ciorba și adăugăm pătrunjelul tocat mărunt.

Se oprește focul, iar ciorba este gata.

Poftă bună!

Note

Ciorbă rădăuțeană