O rețetă ușor de făcut, care îmi amintește de copilărie,
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se taie carnea cubulețe și se adaugă într-o oală peste ulei. După ce s-a albit carnea, se adaugă ceapa tocată mărunt, împreună cu roșiile, usturoiul pisat și condimentele. Cantitatea se pune în funcție de preferințe.
După ce s-a călit ceapa, se adaugă pasta de tomate și apa. Se pune capacul și se fierbe la foc mic pentru 20 de minute sau până când carnea este gata. Se mai amestecă din când în când, iar în caz că apa a scăzut prea mult, se mai adaugă atât cât este nevoie.
Se pune apa la fiert împreună cu sarea.
Când apa a început să fiarbă, se adaugă făina de mălai în ploaie, în timp ce se amestecă continuu cu un tel sau cu o lingură de lemn.
După ce mălaiul s-a încorporat, se adaugă untul.
Se lasă la fiert, la foc mic, amestecând regulat, pentru 15 minute sau până când mămăliga este gata.
Ingrediente
Indicații
Se taie carnea cubulețe și se adaugă într-o oală peste ulei. După ce s-a albit carnea, se adaugă ceapa tocată mărunt, împreună cu roșiile, usturoiul pisat și condimentele. Cantitatea se pune în funcție de preferințe.
După ce s-a călit ceapa, se adaugă pasta de tomate și apa. Se pune capacul și se fierbe la foc mic pentru 20 de minute sau până când carnea este gata. Se mai amestecă din când în când, iar în caz că apa a scăzut prea mult, se mai adaugă atât cât este nevoie.
Se pune apa la fiert împreună cu sarea.
Când apa a început să fiarbă, se adaugă făina de mălai în ploaie, în timp ce se amestecă continuu cu un tel sau cu o lingură de lemn.
După ce mălaiul s-a încorporat, se adaugă untul.
Se lasă la fiert, la foc mic, amestecând regulat, pentru 15 minute sau până când mămăliga este gata.