Daca iubesti ciocolata si nuca de cocos, atunci aceasta reteta este pentru tine.
Usor de facut si rapida, aceasta prajitura combina perfect o baza densa cu gust puternic de ciocolata cu nuca de cocos, in timp ce dulceata este bine echilibrata cu ajutorul ciocolatei amaruie folosite.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pun la foc foarte mic sau pe bain-marie untul si ciocolata rupta in bucatele.
Dupa ce s-au topit si s-au omogenizat, se iau de pe foc si se adauga cafeaua solubila si zaharul, si se amesteca pana cand se topesc (aprox. 1 min).
Se adauga cele 3 oua, unul cate unul, amestecandu-se dupa fiecare pana la incorporare.
Se adauga vanilia, sarea si pudra de cacao si se amesteca.
La final, se adauga faina si se amesteca pana la incorporare.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20x20cm) si se pune in cuptorul preincalzit la 160C pentru aprox. 25 min.
Intr-un bol se amesteca fulgii de cocos cu laptele condensat pana se omogenizeaza.
Peste blatul de prajitura racit, se aseaza uniform crema de cocos preparata.
Pentru glazura se pun la foc foarte mic ciocolata si smantana pentru frisca si se amesteca pana cand ciocolata s-a topit, iar compozitia s-a omogenizat.
Se toarna ganache'ul de ciocolata obtinut peste prajitura si se uniformizeaza.
Se lasa la rece pentru cel putin 1 ora si apoi se poate servi.
Ingrediente
Indicații
Se pun la foc foarte mic sau pe bain-marie untul si ciocolata rupta in bucatele.
Dupa ce s-au topit si s-au omogenizat, se iau de pe foc si se adauga cafeaua solubila si zaharul, si se amesteca pana cand se topesc (aprox. 1 min).
Se adauga cele 3 oua, unul cate unul, amestecandu-se dupa fiecare pana la incorporare.
Se adauga vanilia, sarea si pudra de cacao si se amesteca.
La final, se adauga faina si se amesteca pana la incorporare.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20x20cm) si se pune in cuptorul preincalzit la 160C pentru aprox. 25 min.
Intr-un bol se amesteca fulgii de cocos cu laptele condensat pana se omogenizeaza.
Peste blatul de prajitura racit, se aseaza uniform crema de cocos preparata.
Pentru glazura se pun la foc foarte mic ciocolata si smantana pentru frisca si se amesteca pana cand ciocolata s-a topit, iar compozitia s-a omogenizat.
Se toarna ganache'ul de ciocolata obtinut peste prajitura si se uniformizeaza.
Se lasa la rece pentru cel putin 1 ora si apoi se poate servi.