Prajitura de ciocolata si cocos

AutorLivia D.
DificultateÎncepător

Daca iubesti ciocolata si nuca de cocos, atunci aceasta reteta este pentru tine.
Usor de facut si rapida, aceasta prajitura combina perfect o baza densa cu gust puternic de ciocolata cu nuca de cocos, in timp ce dulceata este bine echilibrata cu ajutorul ciocolatei amaruie folosite.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

Pentru blat:
 100 gr Ciocolata amaruie
 170 gr Unt
 5 gr Cafea solubila (nes)
 200 gr Zahar
 8 gr Cacao
 3 Oua
 2 gr Sare
 5 gr Vanilie
 100 gr Faina
Pentru crema de cocos:
 200 gr Nuca de cocos
 340 gr Lapte condensat indulcit
Pentru glazura:
 120 gr Ciocolata amaruie
 100 gr Smantana lichida

Mod de preparare:

Preparare blat:
1

Se pun la foc foarte mic sau pe bain-marie untul si ciocolata rupta in bucatele.
Dupa ce s-au topit si s-au omogenizat, se iau de pe foc si se adauga cafeaua solubila si zaharul, si se amesteca pana cand se topesc (aprox. 1 min).

2

Se adauga cele 3 oua, unul cate unul, amestecandu-se dupa fiecare pana la incorporare.
Se adauga vanilia, sarea si pudra de cacao si se amesteca.

3

La final, se adauga faina si se amesteca pana la incorporare.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20x20cm) si se pune in cuptorul preincalzit la 160C pentru aprox. 25 min.

Preparare crema de cocos:
4

Intr-un bol se amesteca fulgii de cocos cu laptele condensat pana se omogenizeaza.

Preparare glazura si asamblare:
5

Peste blatul de prajitura racit, se aseaza uniform crema de cocos preparata.
Pentru glazura se pun la foc foarte mic ciocolata si smantana pentru frisca si se amesteca pana cand ciocolata s-a topit, iar compozitia s-a omogenizat.

6

Se toarna ganache'ul de ciocolata obtinut peste prajitura si se uniformizeaza.
Se lasa la rece pentru cel putin 1 ora si apoi se poate servi.

Ingrediente

Pentru blat:
 100 gr Ciocolata amaruie
 170 gr Unt
 5 gr Cafea solubila (nes)
 200 gr Zahar
 8 gr Cacao
 3 Oua
 2 gr Sare
 5 gr Vanilie
 100 gr Faina
Pentru crema de cocos:
 200 gr Nuca de cocos
 340 gr Lapte condensat indulcit
Pentru glazura:
 120 gr Ciocolata amaruie
 100 gr Smantana lichida

Indicații

Preparare blat:
1

Se pun la foc foarte mic sau pe bain-marie untul si ciocolata rupta in bucatele.
Dupa ce s-au topit si s-au omogenizat, se iau de pe foc si se adauga cafeaua solubila si zaharul, si se amesteca pana cand se topesc (aprox. 1 min).

2

Se adauga cele 3 oua, unul cate unul, amestecandu-se dupa fiecare pana la incorporare.
Se adauga vanilia, sarea si pudra de cacao si se amesteca.

3

La final, se adauga faina si se amesteca pana la incorporare.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (20x20cm) si se pune in cuptorul preincalzit la 160C pentru aprox. 25 min.

Preparare crema de cocos:
4

Intr-un bol se amesteca fulgii de cocos cu laptele condensat pana se omogenizeaza.

Preparare glazura si asamblare:
5

Peste blatul de prajitura racit, se aseaza uniform crema de cocos preparata.
Pentru glazura se pun la foc foarte mic ciocolata si smantana pentru frisca si se amesteca pana cand ciocolata s-a topit, iar compozitia s-a omogenizat.

6

Se toarna ganache'ul de ciocolata obtinut peste prajitura si se uniformizeaza.
Se lasa la rece pentru cel putin 1 ora si apoi se poate servi.

Note

Prajitura de ciocolata si cocos