Cand eram mica, bunica ne facea des minciunele sau ciurighele cum li se mai spune la noi in Ardeal.
Aluatul este ca si cel de gogosi insa forma pe care o au le face mai speciale.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecam laptele caldut (nu fierbinte) cu drojdia sfarmata si 50 g zahar si lasam deoparte pentru 10 minute, la loc caldut.
Cernem faina intr-un bol, in mijloc facem o gropita in care turnam maiaua de mai sus iar pe margini adaugam ouale, untul topit , un praf de sare, coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Framantam un aluat care trebuie sa fie elastic, iar daca mai este nevoie adaugam lapte caldut.
Lasam aluatul acoperit cu un prosop intr-un loc caldut, la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intindem o foaie de aluat de cca. 1 cm grosime, pe care il portionam in dreptunghiuri .
In mijlocul fiecarui dreptunghi facem o taietura de 1 cm.
Aducem marginile prin interiorul taieturii si asa formam minciunelele.
Lasam minciunelele la dospit pentru cca. 20 de minute, dupa care le prajim in ulei incins pe fiecare parte pana se rumenesc frumos.
Le scoatem pe servete de bucatarie pentru a absorbii uleiul, le lasam sa se racoreasca dupa care le pudram cu zahar pudra.
Ingrediente
Indicații
Intr-un bol amestecam laptele caldut (nu fierbinte) cu drojdia sfarmata si 50 g zahar si lasam deoparte pentru 10 minute, la loc caldut.
Cernem faina intr-un bol, in mijloc facem o gropita in care turnam maiaua de mai sus iar pe margini adaugam ouale, untul topit , un praf de sare, coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Framantam un aluat care trebuie sa fie elastic, iar daca mai este nevoie adaugam lapte caldut.
Lasam aluatul acoperit cu un prosop intr-un loc caldut, la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intindem o foaie de aluat de cca. 1 cm grosime, pe care il portionam in dreptunghiuri .
In mijlocul fiecarui dreptunghi facem o taietura de 1 cm.
Aducem marginile prin interiorul taieturii si asa formam minciunelele.
Lasam minciunelele la dospit pentru cca. 20 de minute, dupa care le prajim in ulei incins pe fiecare parte pana se rumenesc frumos.
Le scoatem pe servete de bucatarie pentru a absorbii uleiul, le lasam sa se racoreasca dupa care le pudram cu zahar pudra.