O rețetă rapidă de ciorbă acră. Poate fi făcută cu ștevie, urzici sau frunze de salată.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se curăță și se spală morcovii, pătrunjelul și ceapa. Morcovii și pătrunjelul rădăcină se dau prin blender împreună, ceapa se toacă separat.
Morcovii și pătrunjelul rădăcină date prin blender se pun la călit într-o oală în care am pus uleiul la încins. Se călesc câteva minute cu capacul pus, apoi se adaugă și ceapa tocată mărunt și orezul și se amestecă.
După câteva minute se adaugă apă și firele de pătrunjel și se lasă 10-15 minute la fiert. Când orezul este fiert, adăugăm loboda congelată și peste câteva minute, adăugăm și borșul. Se adaugă sare, piper și usturoiul presat.
Se servește cu crutoane sau pâine coaptă.
Poftă bună!
Ingrediente
Indicații
Se curăță și se spală morcovii, pătrunjelul și ceapa. Morcovii și pătrunjelul rădăcină se dau prin blender împreună, ceapa se toacă separat.
Morcovii și pătrunjelul rădăcină date prin blender se pun la călit într-o oală în care am pus uleiul la încins. Se călesc câteva minute cu capacul pus, apoi se adaugă și ceapa tocată mărunt și orezul și se amestecă.
După câteva minute se adaugă apă și firele de pătrunjel și se lasă 10-15 minute la fiert. Când orezul este fiert, adăugăm loboda congelată și peste câteva minute, adăugăm și borșul. Se adaugă sare, piper și usturoiul presat.
Se servește cu crutoane sau pâine coaptă.
Poftă bună!