Shakshuka cu naut

AutorAdela Ioana
DificultateIntermediar

Indiferent de momentul zilei, mereu e loc de Shakshuka cu naut.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 2 conserve naut
 3 masline
 1 ou
 1 ceapa
 1 ardei rosu gras
 1 pachet de branza feta
 1 conserva de rosii
 1 manunchi de patrunjel
 5 bucati de usturoi
 1 tsp chimion pudra
 1 tsp paprika
 ½ tsp boia iute
 sare
 piper

Mod de preparare:

1

In uleiul incins se pun ceapa si ardeiul gras, calindu-se aprox 15 de minute, pana isi schimba usor culoarea si se inmoaie.

2

Se adauga apoi usturoiul, conserva de rosii si condimente amestecand intr-una la foc mic pentru aprox 10 minute.

3

Cand sosul se ingroasa, se adauga branza feta taiata cubulete si conservele de naut, scurse de apa in care au fost conservate.

4

Urmeaza oul ce va fi spart deasupra compozitiei.

5

Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper si se mai lasa la fiert inca 10 minute pana cand oul e gatit.

6

La final se presara patrunjelul tocat. (si ardei iute dupa preferinte)

Ingrediente

 2 conserve naut
 3 masline
 1 ou
 1 ceapa
 1 ardei rosu gras
 1 pachet de branza feta
 1 conserva de rosii
 1 manunchi de patrunjel
 5 bucati de usturoi
 1 tsp chimion pudra
 1 tsp paprika
 ½ tsp boia iute
 sare
 piper

Indicații

1

In uleiul incins se pun ceapa si ardeiul gras, calindu-se aprox 15 de minute, pana isi schimba usor culoarea si se inmoaie.

2

Se adauga apoi usturoiul, conserva de rosii si condimente amestecand intr-una la foc mic pentru aprox 10 minute.

3

Cand sosul se ingroasa, se adauga branza feta taiata cubulete si conservele de naut, scurse de apa in care au fost conservate.

4

Urmeaza oul ce va fi spart deasupra compozitiei.

5

Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper si se mai lasa la fiert inca 10 minute pana cand oul e gatit.

6

La final se presara patrunjelul tocat. (si ardei iute dupa preferinte)

Note

Shakshuka cu naut