Preferata mea, reteta pe care bunica mi-o pregatea ori de cate ori ceream. Placinta cu foi fragede si umplutura dulce si aromata - un deliciu!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Intr-o cratita punem zaharul, (cele 7 linguri, nu cel pentru umplutura) uleiul, laptele si zaharul vanilat. Le amestecam bine si le punem la foc mediu pana cand zaharul se dizolva iar compozitia clocoteste. Se lasa la racit.
Odata racita compozitia, putem adauga oul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie si amestecam bine.
Punem faina treptat, cate o lingura odata, amestecand pana cand aluatul se ingroasa. Cand este suficient de inchegat se poate scoate din oala pentru a il framanta de mana. Aluatul trebuie sa ramana moale si pufos insa nu atat de moale incat sa nu se poata intinde cu sucitor.
Impartim aluatul in doua parti egale, il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider cat timp pregatim dovleacul.
Radem dovleacul pe razatoarea medie si il scurgem bine de zeama. Se pune la calit cu o lingura de unt intr-o oala suficient de incapatoare. Cand scade din volum adaugam scortisoara si zaharul si amestecam continuu pana cand zaharul se topeste.
Scoatem aluatul de la frigider si intindem doua foi de marimea tavii in care coacem. Punem prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, o presaram cu putin gris de grau pentru a nu se umezi de la umplutura, si adaugam dovleacul stors bine.
Punem cea de-a doua foaie peste, intepand-o din loc in loc pentru a nu forma goluri de aer. Optional o putem unge cu ou batut iar peste putem presara zahar.
Dam tava la cuptor la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana cand placinta este bine rumenita pe deasupra.
Nu taiati placinta cand este calda pentru ca se poate rupe usor aluatul. Asteptati pana cand s-a racit. Odata racita, se pudreaza cu zahar pudra , se taie in bucati generoase si se pastreaza in recipiente acoperite pentru a ramane frageda.
Ingrediente
Indicații
Intr-o cratita punem zaharul, (cele 7 linguri, nu cel pentru umplutura) uleiul, laptele si zaharul vanilat. Le amestecam bine si le punem la foc mediu pana cand zaharul se dizolva iar compozitia clocoteste. Se lasa la racit.
Odata racita compozitia, putem adauga oul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie si amestecam bine.
Punem faina treptat, cate o lingura odata, amestecand pana cand aluatul se ingroasa. Cand este suficient de inchegat se poate scoate din oala pentru a il framanta de mana. Aluatul trebuie sa ramana moale si pufos insa nu atat de moale incat sa nu se poata intinde cu sucitor.
Impartim aluatul in doua parti egale, il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider cat timp pregatim dovleacul.
Radem dovleacul pe razatoarea medie si il scurgem bine de zeama. Se pune la calit cu o lingura de unt intr-o oala suficient de incapatoare. Cand scade din volum adaugam scortisoara si zaharul si amestecam continuu pana cand zaharul se topeste.
Scoatem aluatul de la frigider si intindem doua foi de marimea tavii in care coacem. Punem prima foaie in tava tapetata cu hartie de copt, o presaram cu putin gris de grau pentru a nu se umezi de la umplutura, si adaugam dovleacul stors bine.
Punem cea de-a doua foaie peste, intepand-o din loc in loc pentru a nu forma goluri de aer. Optional o putem unge cu ou batut iar peste putem presara zahar.
Dam tava la cuptor la 180 de grade timp de 30-35 de minute sau pana cand placinta este bine rumenita pe deasupra.
Nu taiati placinta cand este calda pentru ca se poate rupe usor aluatul. Asteptati pana cand s-a racit. Odata racita, se pudreaza cu zahar pudra , se taie in bucati generoase si se pastreaza in recipiente acoperite pentru a ramane frageda.