Deserturile turcesti sunt printre favoritele mele, astfel ca incerc mereu sa dau acelasi gust autentic si preparatelor pregatite de mine.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se spala orezul si se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se scurge de apa.
Intre timp, se pregateste budinca. Se pune laptele la foc, impreuna cu vanilia.
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul si amidonul, iar cand laptele este caldut(inainte sa ajunga la punctul de fierbere), se toarna incet compozitia obtinuta, amestecand continuu cu un tel, pana aceasta incepe sa se ingroase.
Se opreste focul si se adauga orezul. Se incorporeaza usor, cu ajutorul unei spatule.
Compozitia obtinuta se toarna in vase termorezistente. Acestea se aseaza intr-o tava mai inalta, in care se pune apa, pana la jumatate.
Se dau la cuptor, la 180 grade, pana se rumenesc frumos.
Este delicioasa!
Pofta:)
INGREDIENTELE SUNT PENTRU 6 PORTII.
Ingrediente
Indicații
Se spala orezul si se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se scurge de apa.
Intre timp, se pregateste budinca. Se pune laptele la foc, impreuna cu vanilia.
Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul si amidonul, iar cand laptele este caldut(inainte sa ajunga la punctul de fierbere), se toarna incet compozitia obtinuta, amestecand continuu cu un tel, pana aceasta incepe sa se ingroase.
Se opreste focul si se adauga orezul. Se incorporeaza usor, cu ajutorul unei spatule.
Compozitia obtinuta se toarna in vase termorezistente. Acestea se aseaza intr-o tava mai inalta, in care se pune apa, pana la jumatate.
Se dau la cuptor, la 180 grade, pana se rumenesc frumos.
Este delicioasa!
Pofta:)
INGREDIENTELE SUNT PENTRU 6 PORTII.