Breakfast Burger

AutorBuzura
DificultateIntermediar

Burger la micul dejun.
De ce nu?

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 1 Chifla (cumpărată de la raionul Americană a supermarketurilor)
 2 Chiftele pentru burger (de vită, gata preparate, pregătite pentru grătar)
 1 Ou
 3 Felii brânză cedar
 Castravete murat
 1 Roșie tăiată felii subțiri
 50 gr Sos burger (se găsește în supermarket, dacă nu găsiți, puteți amesteca: 1/3 muștar cu 1/3 maioneză vegetală și 1/3 ketchup dulce)
 50 gr Unt

Mod de preparare:

1

Se prăjește oul cu gălbenuș moale, într-o tigaie cu capac. După ce e prăjit albușul, se adaugă o felie de brânză cedar, după care se acoperă tigaia astfel încât brânza să se topească. După ce brânza devine moale, se scoate oul pe o farfurie.

2

Pâinea se prăjește în tigaia în care s-a făcut oul, în unt, tăiată orizontal, în 3 părți, partea din mijloc trebuind prăjită pe ambele părți iar celelalte doar în interior.

3

După ce se scot chiflele, se mai completează cu puțin unt iar când acesta este topit iar tigaia este fierbinte, se pun chiftelele, care se întorc tot la 2 minute, până se ajunge la nivelul dorit.

4

Între timp, pe o farfurie se taie in cubulețe castravetele iar roșia se taie în felii subțiri. Asamblarea se face în felul următor:
- bază (chiflă)
- castravete
- sos pentru burger
- chiftea
- felie de brânză
- mijloc (chiflă)
- sos burger
- felie roșie
- chiftea
- felie de brânză
- oul
- vârf (chiflă)

Poftă bună!

Ingrediente

 1 Chifla (cumpărată de la raionul Americană a supermarketurilor)
 2 Chiftele pentru burger (de vită, gata preparate, pregătite pentru grătar)
 1 Ou
 3 Felii brânză cedar
 Castravete murat
 1 Roșie tăiată felii subțiri
 50 gr Sos burger (se găsește în supermarket, dacă nu găsiți, puteți amesteca: 1/3 muștar cu 1/3 maioneză vegetală și 1/3 ketchup dulce)
 50 gr Unt

Indicații

1

Se prăjește oul cu gălbenuș moale, într-o tigaie cu capac. După ce e prăjit albușul, se adaugă o felie de brânză cedar, după care se acoperă tigaia astfel încât brânza să se topească. După ce brânza devine moale, se scoate oul pe o farfurie.

2

Pâinea se prăjește în tigaia în care s-a făcut oul, în unt, tăiată orizontal, în 3 părți, partea din mijloc trebuind prăjită pe ambele părți iar celelalte doar în interior.

3

După ce se scot chiflele, se mai completează cu puțin unt iar când acesta este topit iar tigaia este fierbinte, se pun chiftelele, care se întorc tot la 2 minute, până se ajunge la nivelul dorit.

4

Între timp, pe o farfurie se taie in cubulețe castravetele iar roșia se taie în felii subțiri. Asamblarea se face în felul următor:
- bază (chiflă)
- castravete
- sos pentru burger
- chiftea
- felie de brânză
- mijloc (chiflă)
- sos burger
- felie roșie
- chiftea
- felie de brânză
- oul
- vârf (chiflă)

Poftă bună!

Note

Breakfast Burger