Comfort food
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tocam marunt cateii de usturoi si ii punem in tigaie la calit. Adaugam ceapa tocata julien si le lasam la calit la foc mic pana ce devine ceapa translucida.
Tocam subtire cozile si umbrela ciupercilor si le adaugam peste ceapa si usturoi. Le lasam la foc mic sa se caleasca pana se evapora apa din ciuperci.
Inainte de a inchide focul, adaugam un cub de unt si condimente dupa gust: sare, piper negru, marar.
Punem la fiert orezul, folosind proportia 1 la 3: la o cana de orez, 3 de apa. Dupa ce bobul de orez s-a umflat, adaugam usturoiul si ceapa tocate marunt sau date pe razatoare, impreuna cu paharul de vin. Amestecam continuu pana ce vinul a fost incorporat in orez.
Punem untul si amestecam continuu pana se topeste tot.
La final, adaugam sare, piper negru, piper alb, marar, patrunjel si 100gr de parmezan (fie dat pe razatoare, fie tocat fin).
Ingrediente
Indicații
Tocam marunt cateii de usturoi si ii punem in tigaie la calit. Adaugam ceapa tocata julien si le lasam la calit la foc mic pana ce devine ceapa translucida.
Tocam subtire cozile si umbrela ciupercilor si le adaugam peste ceapa si usturoi. Le lasam la foc mic sa se caleasca pana se evapora apa din ciuperci.
Inainte de a inchide focul, adaugam un cub de unt si condimente dupa gust: sare, piper negru, marar.
Punem la fiert orezul, folosind proportia 1 la 3: la o cana de orez, 3 de apa. Dupa ce bobul de orez s-a umflat, adaugam usturoiul si ceapa tocate marunt sau date pe razatoare, impreuna cu paharul de vin. Amestecam continuu pana ce vinul a fost incorporat in orez.
Punem untul si amestecam continuu pana se topeste tot.
La final, adaugam sare, piper negru, piper alb, marar, patrunjel si 100gr de parmezan (fie dat pe razatoare, fie tocat fin).