Chec de albusuri

AutorLiliV
DificultateÎncepător

Un chec dulce acrisor, usor de facut si foarte pufos.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total50 minute

Ingrediente:

 7 albusuri
 300 gr zahar
 150 gr faina
 100 gr unt topit si racit
 zeama si coaja de la o lamaie

Mod de preparare:

1

Albusurile se bat spuma cu mixerul sau cu telul, pana se tine tare, apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana la dizolvarea acestuia.

2

Apoi se adauga untul topit si racit, amestecand continuu. Se adauga zeama si coaja de lamaie, apoi faina in ploaie si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.

3

Se toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 de grade C timp de 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

4

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii.

Ingrediente

 7 albusuri
 300 gr zahar
 150 gr faina
 100 gr unt topit si racit
 zeama si coaja de la o lamaie

Indicații

1

Albusurile se bat spuma cu mixerul sau cu telul, pana se tine tare, apoi se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana la dizolvarea acestuia.

2

Apoi se adauga untul topit si racit, amestecand continuu. Se adauga zeama si coaja de lamaie, apoi faina in ploaie si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.

3

Se toarna compozitia intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 de grade C timp de 30 de minute sau pana trece testul scobitorii.

4

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si apoi se taie felii.

Note

Chec de albusuri