Păstrav la cuptor cu legume

AutorDANIELA
DificultateÎncepător

Păstrav la cuptor cu legume pentru o cină petrecută impreună cu cei dragi.

ShareSave
Randamente2 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

Ingrediente:

 2 Păstravi
 2 Cartofi
 2 Morcovi
 1 Ceapă
 1 Felie țelină
 Sare, piper, rozmarin
 50 gr Ulei
 Usturoi
 1 Lămâie

Mod de preparare:

1

Se curăță cartofii și se taie feli, după care se condimentează cu sare, piper și rozmarin(după gust) și stropiți cu puțin ulei. Ii lăsăm intr-un vas (până pregătim restul preparatelor) .

2

Se curață morcovii, țelina, ceapa, după ce se taie feliuțe subțiri și se ajează in tavă, alături de cartofi formând un pat de legume. Usturoiul după ce este curățat, se zdrobește intr-un mojor și se pisează până devine mărunt. După ce legumele sunt pregătite, ne ocupăm de peste.

3

Se curață peștii și se spală bine, apoi se usucă cu ajutorul unor prosoape de hârtie. Zeama de lămâie se amestecă cu usturoiul (pisat) și se aplică atât inăuntrul cât și pe pâstrăv, apoi se condimentează cu sare si piper.

4

Se așează peștele pe patul de legumele, după care se acoperă cu o folie de aluminiu.

5

Se lasă la cuptor (preincălzit) 10 minute la 180 grade, după care se îndepărtează folia și se mai lasă incă 10 minute la 200 grade, până când devine puțin crocant.

Poftă bună!

Ingrediente

 2 Păstravi
 2 Cartofi
 2 Morcovi
 1 Ceapă
 1 Felie țelină
 Sare, piper, rozmarin
 50 gr Ulei
 Usturoi
 1 Lămâie

Indicații

1

Se curăță cartofii și se taie feli, după care se condimentează cu sare, piper și rozmarin(după gust) și stropiți cu puțin ulei. Ii lăsăm intr-un vas (până pregătim restul preparatelor) .

2

Se curață morcovii, țelina, ceapa, după ce se taie feliuțe subțiri și se ajează in tavă, alături de cartofi formând un pat de legume. Usturoiul după ce este curățat, se zdrobește intr-un mojor și se pisează până devine mărunt. După ce legumele sunt pregătite, ne ocupăm de peste.

3

Se curață peștii și se spală bine, apoi se usucă cu ajutorul unor prosoape de hârtie. Zeama de lămâie se amestecă cu usturoiul (pisat) și se aplică atât inăuntrul cât și pe pâstrăv, apoi se condimentează cu sare si piper.

4

Se așează peștele pe patul de legumele, după care se acoperă cu o folie de aluminiu.

5

Se lasă la cuptor (preincălzit) 10 minute la 180 grade, după care se îndepărtează folia și se mai lasă incă 10 minute la 200 grade, până când devine puțin crocant.

Poftă bună!

Note

Păstrav la cuptor cu legume