Paste carbonara by Daniela

AutorDANIELA
DificultateÎncepător

Pastele Carbonara cu smântână și kaizer se prepară rapid și sunt ușoare pentru organism pentru o cină delicioasă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Ingrediente:

 400 gr paste (pastele sunt făcute de casă)
 250 gr kaiser
 2 căței de usturoi
 2 gălbenușuri
 300 ml smântână pentru gătit
 2500 gr parmezan
 sare, piper
 2 tsp ulei

Mod de preparare:

1

Intr-o oală mai mare, se pune la fiert cel puțin 2 litri de apă cu sare și o linguriță de ulei. Când incepe să fiarbă apa, se adaugă pastele și se lasă la fiert aldente(sau după gust).Cât timp fierb pastele, ne ocupăm de sos:

2

Se taie kaiserul in cubulețe și se prăjește intr-o linguriță cu ulei incins intr-o tigaie. Kaiserul se prăjește până devine transparent și crocant, se adaugă smântâna și usturoiul și se lasă până dă un clocot și se condimentează cu sare și piper după gust.

3

Intr-un bol se amestecă gălbenușurile de la ouă cu parmezanul (dat pe răzătoare).

4

Peste sosul obținut se pun și pastele fierbinți, scoase direct din apă, fără a le trece sub jet de apă. Amestecați bine pastele cu sosul și cu parmezanul amestecat cu galbenusurile.

5

Obțional! Se pot pune pastele într-un vas (rezistent la coacere), in cuptorul preincălzit la 180°C timp de câteva minute. Nu este nevoie de un timp mare de coacere pentru că pastele sunt fierte, iar kaizerul gătit. Este nevoie de timp doar pentru ca sosul să prindă consistență, iar parmezanul din sos să se topească.

Poftă bună!!

Ingrediente

 400 gr paste (pastele sunt făcute de casă)
 250 gr kaiser
 2 căței de usturoi
 2 gălbenușuri
 300 ml smântână pentru gătit
 2500 gr parmezan
 sare, piper
 2 tsp ulei

Indicații

1

Intr-o oală mai mare, se pune la fiert cel puțin 2 litri de apă cu sare și o linguriță de ulei. Când incepe să fiarbă apa, se adaugă pastele și se lasă la fiert aldente(sau după gust).Cât timp fierb pastele, ne ocupăm de sos:

2

Se taie kaiserul in cubulețe și se prăjește intr-o linguriță cu ulei incins intr-o tigaie. Kaiserul se prăjește până devine transparent și crocant, se adaugă smântâna și usturoiul și se lasă până dă un clocot și se condimentează cu sare și piper după gust.

3

Intr-un bol se amestecă gălbenușurile de la ouă cu parmezanul (dat pe răzătoare).

4

Peste sosul obținut se pun și pastele fierbinți, scoase direct din apă, fără a le trece sub jet de apă. Amestecați bine pastele cu sosul și cu parmezanul amestecat cu galbenusurile.

5

Obțional! Se pot pune pastele într-un vas (rezistent la coacere), in cuptorul preincălzit la 180°C timp de câteva minute. Nu este nevoie de un timp mare de coacere pentru că pastele sunt fierte, iar kaizerul gătit. Este nevoie de timp doar pentru ca sosul să prindă consistență, iar parmezanul din sos să se topească.

Poftă bună!!

Note

Paste carbonara by Daniela