Cheesecake este un desert american care a ajuns foarte popular și la noi. Poate fi făcut la rece sau copt, cu diferite arome și în diverse combinații. O combinație gustoasă este cea dintre ciocolata cu lapte și ciocolata albă. Cheesecakeul la rece cu 2 feluri de ciocolată este ideal pentru orice ocazie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Biscuiții se dau la robot sau se mărunțesc cu un sucitor și se amestecă cu untul topit, după care se așează într-o tavă și se distribuie omogen, apăsând cu fundul unul pahar sau cu o măsură pentru bucătărie.
Între timp, se pune gelatina la hidratat. Cat gelatina se hidratează, se pune smântâna pentru gătit într-o oală și se încălzește, dar fără a da în clocot. După ce smântâna s-a încălzit, se adaugă gelatina și se amestecă.
Ciocolata cu lapte se topește la bain marie și se adaugă peste crema de brânză, se amestecă iar la final se adaugă smântâna cu gelatină. Acesta este primul strat care va fi așezat peste blatul de biscuiți.
Pentru crema cu ciocolată albă, se respecta aceiași pași ca și pentru crema cu ciocolată cu lapte.
Cheesecakeul se lasă la rece pentru minim 2 ore, de preferat fiind peste noapte.
Ingrediente
Indicații
Biscuiții se dau la robot sau se mărunțesc cu un sucitor și se amestecă cu untul topit, după care se așează într-o tavă și se distribuie omogen, apăsând cu fundul unul pahar sau cu o măsură pentru bucătărie.
Între timp, se pune gelatina la hidratat. Cat gelatina se hidratează, se pune smântâna pentru gătit într-o oală și se încălzește, dar fără a da în clocot. După ce smântâna s-a încălzit, se adaugă gelatina și se amestecă.
Ciocolata cu lapte se topește la bain marie și se adaugă peste crema de brânză, se amestecă iar la final se adaugă smântâna cu gelatină. Acesta este primul strat care va fi așezat peste blatul de biscuiți.
Pentru crema cu ciocolată albă, se respecta aceiași pași ca și pentru crema cu ciocolată cu lapte.
Cheesecakeul se lasă la rece pentru minim 2 ore, de preferat fiind peste noapte.