O pizza bună se cunoaște după blat, iar cu această rețetă de aluat o să cuceriți orice amator de pizza. O să postez și rețete de pizza pentru a experimenta acest blat la capacitate maximă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem apa caldă într-un bol, adăugăm, drojdia uscata și amestecăm bine.
În alt bol încăpător, punem cele 500 g de făină și lingurița de sare si le amestecăm bine.
Turnăm apa cu drojdia peste ele si amestecăm până obținem un aluat potrivit.
Presărăm făină pe blatul de lucru, după care punem aluatul pe care îl frământăm prin procedura "strech and fold" https://youtu.be/1timJlCT3PM
Când este destul de frământat, îl secționăm în 4 și îl lăsăm la dospit, la un loc călduț, timp de două ore.
După ce a crescut, se întinde aluatul într-un blat subțire și se adaugă topinguri după gust. În principiu, blatul are nevoie de 15 min la 200 de grade pentru a se găti suficient, dar asta depinde de topinguri și de cât este de subțire întins.
O să adaug rețete de pizza folosind acest blat, în curând.
Ingrediente
Indicații
Punem apa caldă într-un bol, adăugăm, drojdia uscata și amestecăm bine.
În alt bol încăpător, punem cele 500 g de făină și lingurița de sare si le amestecăm bine.
Turnăm apa cu drojdia peste ele si amestecăm până obținem un aluat potrivit.
Presărăm făină pe blatul de lucru, după care punem aluatul pe care îl frământăm prin procedura "strech and fold" https://youtu.be/1timJlCT3PM
Când este destul de frământat, îl secționăm în 4 și îl lăsăm la dospit, la un loc călduț, timp de două ore.
După ce a crescut, se întinde aluatul într-un blat subțire și se adaugă topinguri după gust. În principiu, blatul are nevoie de 15 min la 200 de grade pentru a se găti suficient, dar asta depinde de topinguri și de cât este de subțire întins.
O să adaug rețete de pizza folosind acest blat, în curând.