Spanac

AutorMihai
DificultateÎncepător

Este o mancare delicioasa, gustul copilariei.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total25 minute

Ingrediente:

 800 gr Spanac (proaspat)
 3 Catei usturoi
 3 Ulei
 Sare, piper
 1 Ou/portie
 20 gr Faina
 500 ml Lapte

Mod de preparare:

1

Se spala spanacul bine si se indeparteaza codita/cotorul de la frunza.

2

Se oparesc frunzele de spanac 5-6min, dupa care se scoate intr-o sita si se lasa la scurs intr-o sita.

3

Tocam spanacul foarte marunt, cu un cutit de lemn.

4

Intr-o cratita se adauga uleiul, cand este incins se pune faina si se lasa sa se caleasca putin, dupa care se adauga spanacul se amesteca putin si se adauga si laptele.

5

Se lasa la fiert aprox. 20-25min, cu sare (dupa gust), iar la final se aduga si usturoiul maruntit.

6

Opțional se pot face separat si ochiuri/ou fiert.

Pofta buna.

Ingrediente

 800 gr Spanac (proaspat)
 3 Catei usturoi
 3 Ulei
 Sare, piper
 1 Ou/portie
 20 gr Faina
 500 ml Lapte

Indicații

1

Se spala spanacul bine si se indeparteaza codita/cotorul de la frunza.

2

Se oparesc frunzele de spanac 5-6min, dupa care se scoate intr-o sita si se lasa la scurs intr-o sita.

3

Tocam spanacul foarte marunt, cu un cutit de lemn.

4

Intr-o cratita se adauga uleiul, cand este incins se pune faina si se lasa sa se caleasca putin, dupa care se adauga spanacul se amesteca putin si se adauga si laptele.

5

Se lasa la fiert aprox. 20-25min, cu sare (dupa gust), iar la final se aduga si usturoiul maruntit.

6

Opțional se pot face separat si ochiuri/ou fiert.

Pofta buna.

Note

Spanac