Pizza de casa

AutorMihai
DificultateIntermediar

Pizza, cea mai iubita si dorita de familie, iar facuta in casa este un deliciu.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire4 ore 10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total4 ore 30 minute

Ingrediente:

 3 cești Faina
 7 gr Drojdie (1 pliculet)
 240 ml Apa calduta
 2 Zahar
 2 Ulei
 1 tsp Sare
 Busuioc
 15 gr Mozzarella
 100 gr Sos de rosii
 30 gr Porumb
 50 gr Masline fara samburi
 75 gr Sunca/salam

Mod de preparare:

1

Se amesteca drojdia, apa calduta si zaharul si se lasa 10-15min sa se odihnească.

2

In vasul robotului de bucatarie se pune faina, sarea si uleiul si se amesteca cateva cateva secunde, pentru a fi bine omogenizate,dupa care se toarna amestecul cu drojdia, si pornim din nou robotul. (se poate face aluat si cu mana)

3

Aluatul e gata cand e omogen, elastic si se desprinde de peretii vasului.

4

Se muta aluatul intr-un bol, uns cu putin ulei, se acopera si se lasa la dospit 2 ore.

5

Cand aluatul si-a dublat volumul, se intinde cu sucitorul, pe planseta pudrata cu faina.

6

Se aseaza blatul intins in tava pe hartie de copt.

7

Se unge aluatul cu sos de rosii si incepem sa asezam mozzarella, continuam cu salamul/sunca, porumbul, maslinele, dupa care se mai adauga putin sos de rosii.

8

Se coace in cuptor incins 15-20min pana devine rumenita.

Pofta buna!

Ingrediente

 3 cești Faina
 7 gr Drojdie (1 pliculet)
 240 ml Apa calduta
 2 Zahar
 2 Ulei
 1 tsp Sare
 Busuioc
 15 gr Mozzarella
 100 gr Sos de rosii
 30 gr Porumb
 50 gr Masline fara samburi
 75 gr Sunca/salam

Indicații

1

Se amesteca drojdia, apa calduta si zaharul si se lasa 10-15min sa se odihnească.

2

In vasul robotului de bucatarie se pune faina, sarea si uleiul si se amesteca cateva cateva secunde, pentru a fi bine omogenizate,dupa care se toarna amestecul cu drojdia, si pornim din nou robotul. (se poate face aluat si cu mana)

3

Aluatul e gata cand e omogen, elastic si se desprinde de peretii vasului.

4

Se muta aluatul intr-un bol, uns cu putin ulei, se acopera si se lasa la dospit 2 ore.

5

Cand aluatul si-a dublat volumul, se intinde cu sucitorul, pe planseta pudrata cu faina.

6

Se aseaza blatul intins in tava pe hartie de copt.

7

Se unge aluatul cu sos de rosii si incepem sa asezam mozzarella, continuam cu salamul/sunca, porumbul, maslinele, dupa care se mai adauga putin sos de rosii.

8

Se coace in cuptor incins 15-20min pana devine rumenita.

Pofta buna!

Note

Pizza de casa