Paine de casa, din doar patru ingrediente, ca la mama acasa, cu parfum de copilarie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
In apa calduta se dizolva drojdia uscata si o mana din faina pe care o vom adauga ulterior.
Se lasa 10 minute, pana cand apa absoarbe in totalitate drojdia si faina.
Cand amestecul de apa cu drojdie si faina incepe sa faca mici balonase, turnati-l peste restul de faina, intr-un bol care sa permita amestecarea acestora.
Adauga cele 20g de sare grunjoasa in amestec si incepe framantatul, in maxim 20 de minute aluatul ar trebui sa fie bine inchegat si elastic.
Dati aluatului o forma sferica si lasati-l la crescut pentru o ora, timp in care sta acoperit in bolul in care a fost framantat. La temperatura camerei.
Cand timpul s-a scurs impartiti aluatul in doua sau mai mule bucati in cazul in care vreti sa faceti chifle mai mici.
Incalziti cuptorul la 250 de grade si pe ultimul rand asezati o tava plina cu apa.
Cand apa incepe sa fiarba, pe o tava tapetata cu faina sau hartie de copt asezati painea/chiflele si mutati tava in cuptorul preinceins.
Pe randul din mijloc, sub aburi painea va capata o crusta minunata si crocanta.
Dupa 20 de minute scoateti tava cu apa din cuptor si mai lasati painea la copt timp de inca 30 de minute, la temperatura de 200 de grade de aceasta data.
Ingrediente
Indicații
In apa calduta se dizolva drojdia uscata si o mana din faina pe care o vom adauga ulterior.
Se lasa 10 minute, pana cand apa absoarbe in totalitate drojdia si faina.
Cand amestecul de apa cu drojdie si faina incepe sa faca mici balonase, turnati-l peste restul de faina, intr-un bol care sa permita amestecarea acestora.
Adauga cele 20g de sare grunjoasa in amestec si incepe framantatul, in maxim 20 de minute aluatul ar trebui sa fie bine inchegat si elastic.
Dati aluatului o forma sferica si lasati-l la crescut pentru o ora, timp in care sta acoperit in bolul in care a fost framantat. La temperatura camerei.
Cand timpul s-a scurs impartiti aluatul in doua sau mai mule bucati in cazul in care vreti sa faceti chifle mai mici.
Incalziti cuptorul la 250 de grade si pe ultimul rand asezati o tava plina cu apa.
Cand apa incepe sa fiarba, pe o tava tapetata cu faina sau hartie de copt asezati painea/chiflele si mutati tava in cuptorul preinceins.
Pe randul din mijloc, sub aburi painea va capata o crusta minunata si crocanta.
Dupa 20 de minute scoateti tava cu apa din cuptor si mai lasati painea la copt timp de inca 30 de minute, la temperatura de 200 de grade de aceasta data.