Negrese clasice

AutorKristina
DificultateIntermediar

Negresa este una din cele mai populare prăjituri de casă, cu gust inconfundabil de cacao și miez moale, este ușor de preparat și potrivit pentru orice ocazie.

ShareSave
Randamente25 de porțiiTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total35 minute

Ingrediente:

 110 gr de ciocolată amară cu minimum 64% cacao
 110 gr de unt semisărat, la temperatura camerei
 250 gr de zahăr brun
 2 ouă mari
 80 gr de faină
 20 gr cacao
 ½ tsp de praf de copt
 80 gr de nuci pecan

Mod de preparare:

1

Încălziți cuptorul la 180˚ C. Puneți ciocolata la topit în bain-marie.

2

Într-un castron mare amestecați untul și zahărul brun până ce textura devine cremoasă, apoi încorporați ouăle, unul după altul, frecând bine. Adăugați făina, cacaua și praful de copt, amestecați și, când aluatul este omogen, încorporați ciocolata topită. La sfârșit adăugați nucile pecan și amestecați.

3

Turnați aluatul într-o formă pătrată cu latura de 20 cm, băgați forma la cuptor și lăsați să se coacă 20 de minute. Când s-a copt, lăsați prăjitura să se răcească de tot înainte să o scoateți din formă și să o tăiați în pătrate cu latura de 4 cm.

4

Pentru a obține pătrate cu marginea dreaptă, lăsați negresa să se odihnească în frigider minimum 2 ore.

5

Pentru a obține negrese mai groase, dublați cantitățile, iar pentru o formă cu latura de 20 de cm, lăsați la copt circa 30 de minute.

6

Deși cantitatea de zahăr poate părea impresionantă, nu o reduceți, căci se va modifica textura. Gustul dulce este echilibrat de cacaua amară.

Ingrediente

 110 gr de ciocolată amară cu minimum 64% cacao
 110 gr de unt semisărat, la temperatura camerei
 250 gr de zahăr brun
 2 ouă mari
 80 gr de faină
 20 gr cacao
 ½ tsp de praf de copt
 80 gr de nuci pecan

Indicații

1

Încălziți cuptorul la 180˚ C. Puneți ciocolata la topit în bain-marie.

2

Într-un castron mare amestecați untul și zahărul brun până ce textura devine cremoasă, apoi încorporați ouăle, unul după altul, frecând bine. Adăugați făina, cacaua și praful de copt, amestecați și, când aluatul este omogen, încorporați ciocolata topită. La sfârșit adăugați nucile pecan și amestecați.

3

Turnați aluatul într-o formă pătrată cu latura de 20 cm, băgați forma la cuptor și lăsați să se coacă 20 de minute. Când s-a copt, lăsați prăjitura să se răcească de tot înainte să o scoateți din formă și să o tăiați în pătrate cu latura de 4 cm.

4

Pentru a obține pătrate cu marginea dreaptă, lăsați negresa să se odihnească în frigider minimum 2 ore.

5

Pentru a obține negrese mai groase, dublați cantitățile, iar pentru o formă cu latura de 20 de cm, lăsați la copt circa 30 de minute.

6

Deși cantitatea de zahăr poate părea impresionantă, nu o reduceți, căci se va modifica textura. Gustul dulce este echilibrat de cacaua amară.

Note

Negrese clasice