Această prăjitură de catifea roșie sau „red velvet” este un dulce clasic american foarte cunoscut. Deși este de ciocolată, își datorează numele faptului că printre ingrediente se află și sfeclă. Aceasta dă blatului culoarea și aspectul de catifea roșie. Leguma nu schimbă cu nimic gustul de cacao, desertul încântându-i chiar și pe fanii prăjiturii cu ciocolată.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 180˚C. Mixați sfecla pentru a o face piure. Topiți ciocolata și untul în bain-marie. Amestecați făina, praful de copt, zahărul și ouăle într-un bol mare. Adăugați ciocolata și untul topite, apoi piureul de sfeclă și, la sfârșit, încorporați pudra de migdale. Puteți adăuga câteva picături de colorant roșu, ca să accentuați culoarea sfeclei.
Turnați aluatul în trei forme cu diametrul de 15 cm, băgați la cuptor și lăsați la copt circa 40 de minute. Când s-au copt, scoateți blaturile din cuptor și, înainte de a le scoate din forme, lăsați-le să se răcească.
Preparați glazura. Frecați untul și zahărul pudră extrafin până ce obțineți un amestec omogen. Adăugați brânza de vaci și mascarpone și amestecați bine. Dacă preparatul obținut este prea lichid, puneți-l în frigider 30 de minute.
Întindeți 2 linguri de glazură pe unul din blaturi, acoperiți cu al doilea, puneți și pe acesta 2 linguri de glazură și acoperiți-l cu ultimul blat. La sfârșit glazurați toată suprafața tortului cu restul de glazură.
Ingrediente
Indicații
Încălziți cuptorul la 180˚C. Mixați sfecla pentru a o face piure. Topiți ciocolata și untul în bain-marie. Amestecați făina, praful de copt, zahărul și ouăle într-un bol mare. Adăugați ciocolata și untul topite, apoi piureul de sfeclă și, la sfârșit, încorporați pudra de migdale. Puteți adăuga câteva picături de colorant roșu, ca să accentuați culoarea sfeclei.
Turnați aluatul în trei forme cu diametrul de 15 cm, băgați la cuptor și lăsați la copt circa 40 de minute. Când s-au copt, scoateți blaturile din cuptor și, înainte de a le scoate din forme, lăsați-le să se răcească.
Preparați glazura. Frecați untul și zahărul pudră extrafin până ce obțineți un amestec omogen. Adăugați brânza de vaci și mascarpone și amestecați bine. Dacă preparatul obținut este prea lichid, puneți-l în frigider 30 de minute.
Întindeți 2 linguri de glazură pe unul din blaturi, acoperiți cu al doilea, puneți și pe acesta 2 linguri de glazură și acoperiți-l cu ultimul blat. La sfârșit glazurați toată suprafața tortului cu restul de glazură.