Cand este sezonul prunelor aceste galuste sunt nelipsite din casa noastra
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem cartofii la fiert, curățati de coaja si taiati marunt. Curatam prunele de samburi. Cand sunt fierti cartofii, ii scurgem de apa, iar and sunt aproape răciti ii sfarmam si ii amestecam cu uleiul , faina si oul pana obtinem un aluat.
Punem la foc o oala cu apa si incepem sa formam galuștele: luam cate o bucățică de aluat in care punem o pruna si o acoperim bine ca o mingiuță.
Galuștele gata facute le trecem prin faina si apoi le punem in oala cand apa clocoteste. Cand sunt gata fierte ele se vor ridica deasupra, în maxim 4-5 minute ele vor fi gata.
Cat timp fierb galustele punem intr-o tigaie untul cu pesmetul la foc mic, pana acesta se rumeneste. Scoatem galustele, le lasam putin la scurs dupa care le trecem prin pesmetul prajit cu unt.
Le presaram cu zahar pudră și scorțișoară apoi le putem servi!
Ingrediente
Indicații
Punem cartofii la fiert, curățati de coaja si taiati marunt. Curatam prunele de samburi. Cand sunt fierti cartofii, ii scurgem de apa, iar and sunt aproape răciti ii sfarmam si ii amestecam cu uleiul , faina si oul pana obtinem un aluat.
Punem la foc o oala cu apa si incepem sa formam galuștele: luam cate o bucățică de aluat in care punem o pruna si o acoperim bine ca o mingiuță.
Galuștele gata facute le trecem prin faina si apoi le punem in oala cand apa clocoteste. Cand sunt gata fierte ele se vor ridica deasupra, în maxim 4-5 minute ele vor fi gata.
Cat timp fierb galustele punem intr-o tigaie untul cu pesmetul la foc mic, pana acesta se rumeneste. Scoatem galustele, le lasam putin la scurs dupa care le trecem prin pesmetul prajit cu unt.
Le presaram cu zahar pudră și scorțișoară apoi le putem servi!