Gogoșile berlineze clasice se umplu cu dulceață de caise.
Însă unora le plac mai mult umplute cu alt tip de dulceață, budincă de vanilie sau ciocolată.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se pune făina într-un castron și se face o adâncitură la mijloc. Se încălzesc puțin 50 ml lapte cu zahărul și se dizolvă drojdia. Se toarnă laptele în adâncitură și se presară cu puțină făină la suprafață. Se acoperă și se lasă să dospească până când făina presărată la suprafața laptelui formează fisuri.
Se adaugă restul de lapte, gălbenușul, sarea și coaja de lămâie și se frământă totul cu mixerul. Se acoperă și se lasă aluatul 30 de minute să dospească. Apoi se frământă timp de 5 minute cu putere și se bate.
Se întinde aluatul pe o suprafață de lucru, presărată cu făină șa o grosime de 2,5 cm și se ștanțează cercuri cu circa 8 cm Ø. Se acoperă și se lasă să crească 15 minute.
Se încinge grăsimea la 180˚C. Se prăjesc gogoșile în multă grăsime până când devin aurii, întorcându-le o singură dată. Se lasă să se scurgă pe șervete de bucătărie.
Se toarnă dulceața într-un cornet cu șpriț, cu vârf lung și subțire, și se injectează dulceață în mijlocul fiecărei gogoși. Se tăvălesc in zahăr pudră sau zahăr pudră vanilat și se servesc imediat.
Ingrediente
Indicații
Se pune făina într-un castron și se face o adâncitură la mijloc. Se încălzesc puțin 50 ml lapte cu zahărul și se dizolvă drojdia. Se toarnă laptele în adâncitură și se presară cu puțină făină la suprafață. Se acoperă și se lasă să dospească până când făina presărată la suprafața laptelui formează fisuri.
Se adaugă restul de lapte, gălbenușul, sarea și coaja de lămâie și se frământă totul cu mixerul. Se acoperă și se lasă aluatul 30 de minute să dospească. Apoi se frământă timp de 5 minute cu putere și se bate.
Se întinde aluatul pe o suprafață de lucru, presărată cu făină șa o grosime de 2,5 cm și se ștanțează cercuri cu circa 8 cm Ø. Se acoperă și se lasă să crească 15 minute.
Se încinge grăsimea la 180˚C. Se prăjesc gogoșile în multă grăsime până când devin aurii, întorcându-le o singură dată. Se lasă să se scurgă pe șervete de bucătărie.
Se toarnă dulceața într-un cornet cu șpriț, cu vârf lung și subțire, și se injectează dulceață în mijlocul fiecărei gogoși. Se tăvălesc in zahăr pudră sau zahăr pudră vanilat și se servesc imediat.