Gogoși pufoase

AutorNeagu Viorel
DificultateÎncepător

Dulciuri rapide

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 30 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total2 ore 5 minute

Ingrediente:

 500 gr Faina
 300 ml Lapte
 4 Gălbenușuri
 1 tsp Sare
 1 tsp Coaja de lamaie
 1 tbsp Esență de vanilie
 30 gr Drojdie proaspata
 2 fl oz Zahar vanilat
 1 tbsp Zahar tos

Mod de preparare:

1

Frecam bine galbenusurile cu sarea si le lasam putin deoparte sa se intensifice culoarea.

2

Amestecam drojdia cu lingura de zahar si laptele călduț si le lasam deoparte pana se formeaza o spuma deasupra.

3

Punem galbenusurile frecate peste făină, drojdia amestecata cu lapte, adaugam aromele si pliculetele de zahar vanilat si facem un aluat elastic.

4

Lasam aluatul la dospit 30 de minute timp in care trebuie sa creasca înca o dată.

5

Cand aluatul este gata il împărțim in 2 bucati egale

6

Întindem fiecare foaie in parte pe masa de lucru presarata cu faina la grosimea de 2 cm si cu ajutorul unui pahar taiem forme rotunde.

7

Punem uleiul la incins, probam cu putina faina astfel: luam cu doua degete putina faina si adaugam in uleiul incins iar daca se formează o spuma înseamna ca uleiul este gata incins.

8

Gogosile se prajesc pe ambele parti pana devin aurii apoi le scoatem pe servetele absorbante.

9

Se tavalesc prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti si sunt gata de servit.

Ingrediente

 500 gr Faina
 300 ml Lapte
 4 Gălbenușuri
 1 tsp Sare
 1 tsp Coaja de lamaie
 1 tbsp Esență de vanilie
 30 gr Drojdie proaspata
 2 fl oz Zahar vanilat
 1 tbsp Zahar tos

Indicații

1

Frecam bine galbenusurile cu sarea si le lasam putin deoparte sa se intensifice culoarea.

2

Amestecam drojdia cu lingura de zahar si laptele călduț si le lasam deoparte pana se formeaza o spuma deasupra.

3

Punem galbenusurile frecate peste făină, drojdia amestecata cu lapte, adaugam aromele si pliculetele de zahar vanilat si facem un aluat elastic.

4

Lasam aluatul la dospit 30 de minute timp in care trebuie sa creasca înca o dată.

5

Cand aluatul este gata il împărțim in 2 bucati egale

6

Întindem fiecare foaie in parte pe masa de lucru presarata cu faina la grosimea de 2 cm si cu ajutorul unui pahar taiem forme rotunde.

7

Punem uleiul la incins, probam cu putina faina astfel: luam cu doua degete putina faina si adaugam in uleiul incins iar daca se formează o spuma înseamna ca uleiul este gata incins.

8

Gogosile se prajesc pe ambele parti pana devin aurii apoi le scoatem pe servetele absorbante.

9

Se tavalesc prin zahar pudra cat sunt inca fierbinti si sunt gata de servit.

Note

Gogoși pufoase