Prăjitură din albușuri

AutorLarisa
DificultateÎncepător

O pufoșenie cu gust de lămâie.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

Ingrediente:

 9 Albușuri
 120 gr Făină
 150 gr Zahăr
 15 gr Praf de copt
 1 oz Zahăr vanilat
 1 Lămâie - numai coaja

Mod de preparare:

1

Albușurile și zahărul se bat spumă.

2

Amestecăm făina cu praful de copt și adăugăm peste albușurile bătute spumă.

Incorporăm făina cu o spatulă.

3

Adăugăm coaja de lămâie.

4

Turnăm aluatul într-o tavă cu diametrul de 20 cm unsă în prealabil cu unt.

5

Coacem prăjitura în cuptorul preâncălzit în prealabil la 180°C timp de 30 de minute.

6

Lăsăm prăjitura la răcit pe un grătar apoi o putem pudra cu zahăr.

Ingrediente

 9 Albușuri
 120 gr Făină
 150 gr Zahăr
 15 gr Praf de copt
 1 oz Zahăr vanilat
 1 Lămâie - numai coaja

Indicații

1

Albușurile și zahărul se bat spumă.

2

Amestecăm făina cu praful de copt și adăugăm peste albușurile bătute spumă.

Incorporăm făina cu o spatulă.

3

Adăugăm coaja de lămâie.

4

Turnăm aluatul într-o tavă cu diametrul de 20 cm unsă în prealabil cu unt.

5

Coacem prăjitura în cuptorul preâncălzit în prealabil la 180°C timp de 30 de minute.

6

Lăsăm prăjitura la răcit pe un grătar apoi o putem pudra cu zahăr.

Note

Prăjitură din albușuri