Copil fiind, când mi s-a propus pentru prima oară să mănânc o prăjitură cu morcovi, am refuzat. Amestecul mi se părea absurd : o legumă în desert !
Din fericire, am abandonat prejudecata și mă răsfăț frecvent cu această prăjitură clasică din patiseria anglo-saxonă.
Încercați și dumneavoastră această prăjitură incredibilă, pentru care Gillemette propune o rețetă deosebit de gustoasă !
Ingrediente:
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 180˚C. Frecați ouăle cu zahărul într-un bol mare până când amestecul se albește. Adăugați făina, praful de copt, pudra de migdale și mirodeniile. Amestecați bine și, la sfârșit, adăugați morcovii rași și nuca pecan.
Turnați aluatul în două forme cu diametrul de 15 cm, băgați formele la cuptor și lăsați la copt timp de circa 40 de minute. Când s-au copt, scoateți blaturile din cuptor și, înainte de a le scoate din forme, lăsați-le să se răcească.
Preparați garnitura. Scoateți jumătate din lămâie. Bateți repede mascarpone, zahărul pudră și zeama de lămâie. Întindeți acest amestec pe unul dintre blaturi, apoi acoperiți cu celălalt.
Pentru ornat. Luați puțină pastă de migdale, colorați-o în portocaliu și modelați din ea morcovi. Împărțiți în două restul de pastă de migdale. Întindeți în strat subțire jumătate din pastă, apoi așezați-o pe tort. Colorați în verde pasta rămasă, păstrați jumătate din ea pentru a forma frunzele morcovilor și întindeți restul dându-i forma unei fâșii cu care să înconjurați tortul. La sfârșit repartizați pe prăjitură morcovii și frunzele și decorați după bunul plac.
Preparați prăjitura din ajun, pentru a lăsa aromele să se dezvolte.
Prăjitura se poate păstra fără probleme 3 zile la frigider.
Ingrediente
Indicații
Încălziți cuptorul la 180˚C. Frecați ouăle cu zahărul într-un bol mare până când amestecul se albește. Adăugați făina, praful de copt, pudra de migdale și mirodeniile. Amestecați bine și, la sfârșit, adăugați morcovii rași și nuca pecan.
Turnați aluatul în două forme cu diametrul de 15 cm, băgați formele la cuptor și lăsați la copt timp de circa 40 de minute. Când s-au copt, scoateți blaturile din cuptor și, înainte de a le scoate din forme, lăsați-le să se răcească.
Preparați garnitura. Scoateți jumătate din lămâie. Bateți repede mascarpone, zahărul pudră și zeama de lămâie. Întindeți acest amestec pe unul dintre blaturi, apoi acoperiți cu celălalt.
Pentru ornat. Luați puțină pastă de migdale, colorați-o în portocaliu și modelați din ea morcovi. Împărțiți în două restul de pastă de migdale. Întindeți în strat subțire jumătate din pastă, apoi așezați-o pe tort. Colorați în verde pasta rămasă, păstrați jumătate din ea pentru a forma frunzele morcovilor și întindeți restul dându-i forma unei fâșii cu care să înconjurați tortul. La sfârșit repartizați pe prăjitură morcovii și frunzele și decorați după bunul plac.
Preparați prăjitura din ajun, pentru a lăsa aromele să se dezvolte.
Prăjitura se poate păstra fără probleme 3 zile la frigider.