Tort cu morcov

AutorKristina
DificultateIntermediar

Copil fiind, când mi s-a propus pentru prima oară să mănânc o prăjitură cu morcovi, am refuzat. Amestecul mi se părea absurd : o legumă în desert !

Din fericire, am abandonat prejudecata și mă răsfăț frecvent cu această prăjitură clasică din patiseria anglo-saxonă.

Încercați și dumneavoastră această prăjitură incredibilă, pentru care Gillemette propune o rețetă deosebit de gustoasă !

ShareSave
Randamente8 porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

Pentru 8 persoane
 4 ouă
 180 gr de zahăr pudră
 120 gr de făină
 ½ plic de praf de copt
 125 gr de pudră de migdale
 ½ tsp de pudră de ghimbir
 ½ tsp de scorțisoară pisată
 50 gr de unt semisărat topit
 300 gr de morcovi rași fin ( 4-6 morcovi )
 60 gr de nuci pecan tocate mare
Pentru garnitură
 100 gr de mascarpone
 10 gr de zahăr pudră
 ½ lămâie
Pentru ornat
 300 gr de pastă de migdale
 câteva picături de colorant alimentar

Mod de preparare:

1

Încălziți cuptorul la 180˚C. Frecați ouăle cu zahărul într-un bol mare până când amestecul se albește. Adăugați făina, praful de copt, pudra de migdale și mirodeniile. Amestecați bine și, la sfârșit, adăugați morcovii rași și nuca pecan.

2

Turnați aluatul în două forme cu diametrul de 15 cm, băgați formele la cuptor și lăsați la copt timp de circa 40 de minute. Când s-au copt, scoateți blaturile din cuptor și, înainte de a le scoate din forme, lăsați-le să se răcească.

3

Preparați garnitura. Scoateți jumătate din lămâie. Bateți repede mascarpone, zahărul pudră și zeama de lămâie. Întindeți acest amestec pe unul dintre blaturi, apoi acoperiți cu celălalt.

4

Pentru ornat. Luați puțină pastă de migdale, colorați-o în portocaliu și modelați din ea morcovi. Împărțiți în două restul de pastă de migdale. Întindeți în strat subțire jumătate din pastă, apoi așezați-o pe tort. Colorați în verde pasta rămasă, păstrați jumătate din ea pentru a forma frunzele morcovilor și întindeți restul dându-i forma unei fâșii cu care să înconjurați tortul. La sfârșit repartizați pe prăjitură morcovii și frunzele și decorați după bunul plac.

5

Preparați prăjitura din ajun, pentru a lăsa aromele să se dezvolte.

Prăjitura se poate păstra fără probleme 3 zile la frigider.

Ingrediente

Pentru 8 persoane
 4 ouă
 180 gr de zahăr pudră
 120 gr de făină
 ½ plic de praf de copt
 125 gr de pudră de migdale
 ½ tsp de pudră de ghimbir
 ½ tsp de scorțisoară pisată
 50 gr de unt semisărat topit
 300 gr de morcovi rași fin ( 4-6 morcovi )
 60 gr de nuci pecan tocate mare
Pentru garnitură
 100 gr de mascarpone
 10 gr de zahăr pudră
 ½ lămâie
Pentru ornat
 300 gr de pastă de migdale
 câteva picături de colorant alimentar

Indicații

1

Încălziți cuptorul la 180˚C. Frecați ouăle cu zahărul într-un bol mare până când amestecul se albește. Adăugați făina, praful de copt, pudra de migdale și mirodeniile. Amestecați bine și, la sfârșit, adăugați morcovii rași și nuca pecan.

2

Turnați aluatul în două forme cu diametrul de 15 cm, băgați formele la cuptor și lăsați la copt timp de circa 40 de minute. Când s-au copt, scoateți blaturile din cuptor și, înainte de a le scoate din forme, lăsați-le să se răcească.

3

Preparați garnitura. Scoateți jumătate din lămâie. Bateți repede mascarpone, zahărul pudră și zeama de lămâie. Întindeți acest amestec pe unul dintre blaturi, apoi acoperiți cu celălalt.

4

Pentru ornat. Luați puțină pastă de migdale, colorați-o în portocaliu și modelați din ea morcovi. Împărțiți în două restul de pastă de migdale. Întindeți în strat subțire jumătate din pastă, apoi așezați-o pe tort. Colorați în verde pasta rămasă, păstrați jumătate din ea pentru a forma frunzele morcovilor și întindeți restul dându-i forma unei fâșii cu care să înconjurați tortul. La sfârșit repartizați pe prăjitură morcovii și frunzele și decorați după bunul plac.

5

Preparați prăjitura din ajun, pentru a lăsa aromele să se dezvolte.

Prăjitura se poate păstra fără probleme 3 zile la frigider.

Note

Tort cu morcov