Echilibrul perfect dintre zahăr și gustul de cacao, la care Guillemette ține în mod deosebit, este aici accentuat de prezența minunat de picantă a ghimbirului.
Această tartă îi va fermeca pe amatorii de gusturi intense și originale.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preparați aluatul de tartă. Tăiați untul cubulețe și amestecați cu vârful degetelor făina, pudra de migdale, zahărul pudră extrafin și untul, până când obțineți un aluat de consistența unui nisip grunjos. Încorporați atunci oul și frământați repede aluatul pentru a forma o minge. Turtiți aluatul până la grosimea de 2 cm, înveliți-l în film alimentar și lăsați-l să se odihnească în frigider minimum 2 ore.
Încălziți cuptorul la 180˚C. Acoperiți o tavă de prăjituri cu hârtie de copt și puneți deasupra o formă pentru tartă cu un diametru de 24 cm. Întindeți aluatul pe planșetă de lucru pudrată cu făină, învârtindu-l regulat pentru a evita să se deformeze. Așezați-l delicat în forma pregătită, apoi ajustați marginile pentru a le finisa frumos și înțepați regulat fundul tartei cu dinții unei furculițe. Băgați la cuptor și lăsați la copt timp de circa 10 minute.
Preparați ganașul de ciocolată. Tocați fin ciocolata și puneți-o într-un bol mare. Dați în clocolt smântâna, apoi turnați-o peste ciocolată și, imediat ce s-a topit, amestecați până ce crema devine omogenă. Încorporați apoi untul, tăiat dinainte bucățele.
Tăiați cubulețe ghimbirul confiat și repartizați-le pe fundul tartei.
Acoperiți cu ganașul și păstrați în frigider minimum 2 ore înainte de a mânca.
Nu ezitați să congelați restul de aluat; astfel veți avea un blat de tartă gata pentru următoarea întrebuințare.
Ingrediente
Indicații
Preparați aluatul de tartă. Tăiați untul cubulețe și amestecați cu vârful degetelor făina, pudra de migdale, zahărul pudră extrafin și untul, până când obțineți un aluat de consistența unui nisip grunjos. Încorporați atunci oul și frământați repede aluatul pentru a forma o minge. Turtiți aluatul până la grosimea de 2 cm, înveliți-l în film alimentar și lăsați-l să se odihnească în frigider minimum 2 ore.
Încălziți cuptorul la 180˚C. Acoperiți o tavă de prăjituri cu hârtie de copt și puneți deasupra o formă pentru tartă cu un diametru de 24 cm. Întindeți aluatul pe planșetă de lucru pudrată cu făină, învârtindu-l regulat pentru a evita să se deformeze. Așezați-l delicat în forma pregătită, apoi ajustați marginile pentru a le finisa frumos și înțepați regulat fundul tartei cu dinții unei furculițe. Băgați la cuptor și lăsați la copt timp de circa 10 minute.
Preparați ganașul de ciocolată. Tocați fin ciocolata și puneți-o într-un bol mare. Dați în clocolt smântâna, apoi turnați-o peste ciocolată și, imediat ce s-a topit, amestecați până ce crema devine omogenă. Încorporați apoi untul, tăiat dinainte bucățele.
Tăiați cubulețe ghimbirul confiat și repartizați-le pe fundul tartei.
Acoperiți cu ganașul și păstrați în frigider minimum 2 ore înainte de a mânca.
Nu ezitați să congelați restul de aluat; astfel veți avea un blat de tartă gata pentru următoarea întrebuințare.