O cremă dulce-acrișoară de lămâie, un aluat crocant, dar fraged în același timp și o bezea fină, puțin crocantă. Un desert absolut delicios.

Ingrediente:
Mod de preparare:
Tăiați untul cubulețe și amestecați cu vârful degetelor făina, pudra de migdale, zahărul pudră extrafin și untul, până când obțineți un aluat de consistența unui nisip grunjos. Încorporați atunci oul și frământați repede aluatul pentru a forma o minge. Înveliți aluatul în film alimentar și lăsați-l să se odihnească în frigider minimum 2 ore.
Încălziți cuptorul la 180˚C. Acoperiți tava cuptorului cu hârtie de copt și puneți deasupra un cerc pentru tartă cu diametrul de 24 cm. Întindeți aluatul pe planșeta de lucru pudrată cu făină și puneți-l în forma pregătită. Înțepați regulat fundul aluatului cu dinții unei furculițe, băgați la cuptor și lăsați la copt timp de circa 10 minute.
În acest timp, preparați crema. Stoarceți lămâile, tăiați untul cubulețe. Frecați repede ouăle cu coaja rasă de lămâie și zahărul într-un bol. Turnați amestecul într-o cratiță, adăugați zeama de lămâie și lăsați compoziția să înceapă să dea în clocot, amestecând continuu cu o spatulă.
Cum începe să clocotească, luați cratița de pe foc, adăugați untul și amestecați până ce se încorporează complet. Atunci turnați această cremă pe fundul de tartă copt dinainte, apoi băgați la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 15 minute. Când s-a copt, scoateți tarta din cuptor și lăsați să se răcească la temperatura camerei.
Preparați bezeaua. Turnați zahărul pudră într-o cratiță, adăugați circa 75 ml de apă și lăsați să fiarbă până ce siropul ajunge la 118˚C (verificați temperatura cu un termometru pentru zahăr). În acest timp, bateți albușurile spumă. Când siropul atinge temperatura dorită, turnați-l în fir subțire peste albușuri, continuând să bateți. Nu vă opriți decât atunci când bezeaua s-a răcorit, este netedă și groasă.
Turnați bezeaua peste tarta complet rece. Rumeniți cu lampa de sudură sau ținând tarta câteva secunde sub grătarul cuptorului încins.
Ingrediente
Indicații
Tăiați untul cubulețe și amestecați cu vârful degetelor făina, pudra de migdale, zahărul pudră extrafin și untul, până când obțineți un aluat de consistența unui nisip grunjos. Încorporați atunci oul și frământați repede aluatul pentru a forma o minge. Înveliți aluatul în film alimentar și lăsați-l să se odihnească în frigider minimum 2 ore.
Încălziți cuptorul la 180˚C. Acoperiți tava cuptorului cu hârtie de copt și puneți deasupra un cerc pentru tartă cu diametrul de 24 cm. Întindeți aluatul pe planșeta de lucru pudrată cu făină și puneți-l în forma pregătită. Înțepați regulat fundul aluatului cu dinții unei furculițe, băgați la cuptor și lăsați la copt timp de circa 10 minute.
În acest timp, preparați crema. Stoarceți lămâile, tăiați untul cubulețe. Frecați repede ouăle cu coaja rasă de lămâie și zahărul într-un bol. Turnați amestecul într-o cratiță, adăugați zeama de lămâie și lăsați compoziția să înceapă să dea în clocot, amestecând continuu cu o spatulă.
Cum începe să clocotească, luați cratița de pe foc, adăugați untul și amestecați până ce se încorporează complet. Atunci turnați această cremă pe fundul de tartă copt dinainte, apoi băgați la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 15 minute. Când s-a copt, scoateți tarta din cuptor și lăsați să se răcească la temperatura camerei.
Preparați bezeaua. Turnați zahărul pudră într-o cratiță, adăugați circa 75 ml de apă și lăsați să fiarbă până ce siropul ajunge la 118˚C (verificați temperatura cu un termometru pentru zahăr). În acest timp, bateți albușurile spumă. Când siropul atinge temperatura dorită, turnați-l în fir subțire peste albușuri, continuând să bateți. Nu vă opriți decât atunci când bezeaua s-a răcorit, este netedă și groasă.
Turnați bezeaua peste tarta complet rece. Rumeniți cu lampa de sudură sau ținând tarta câteva secunde sub grătarul cuptorului încins.