Tartă cu sparanghel

AutorKristina
DificultateIntermediar

O tartă cu sparanghel se cere a fi ceva deosebit : colorat și vesel, rafinat și ușoară, elegantă. Și poate transforma o cină banală într-un mini festin culinar plin de culoare.
Pentru ca în timpul coacerii zeama din tartă să nu picure în cuptor, se poate pune o folie de aluminiu sub formă.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare35 minuteTimp total1 oră 35 minute

Ingrediente:

Pentru 1 formă de tartă
Pentru aluat
 140 gr făină, mai mult pentru prelucrare
 50 gr unt rece, mai mult pentru formă
 ½ tsp sare
 1 tsp drojdie uscată
 1 ou
Pentru umplutură
 250 gr sparanghel verde
 50 gr brânză Pecorino rasă
 50 gr șuncă de Parma tăiată în felii subțiri
 50 gr mazăre congelată
 2 ouă
 1 gălbenuș
 sare
 piper negru
 250 ml lapte

Mod de preparare:

1

Pentru aluat se pun toate ingredientele într-un castron și se frământă într-o masă omogenă. Apoi se așează aluatul pe o suprafață presărată cu făină și se mai frământă energic și se bate timp de 5 minute. Se lasă la dospit 45 de minute, acoperit, într-un loc cald.

2

Între timp se spală și se curăță sparanghelul pentru umplutură și se taie în două. Capetele de sparanghel se fierb 1 minut la aburi într-o sită, deasupra unei cratițe cu apă clocotită. Se adaugă vârfurile sparanghelului și se mai fierb 2 minute. Se scoate sparanghelul din cratiță și se lasă la răcit.

3

Se încinge cuptorul la 200˚C; se unge forma. Se întinde aluatul și se tapetează forma cu el. Se presară brânză pe fundul formei, apoi se pun sparanghelul, șunca și mazărea.

4

Se bat ouăle și gălbenușul, se sărează și se piperează. Se dă laptele într-un clocot, se încorporează în amestecul de ouă și se toarnă totul peste tartă. Se coace tarta 5 minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la 180˚C și se mai ține tarta șa cuptor 25-30 de minute.

Ingrediente

Pentru 1 formă de tartă
Pentru aluat
 140 gr făină, mai mult pentru prelucrare
 50 gr unt rece, mai mult pentru formă
 ½ tsp sare
 1 tsp drojdie uscată
 1 ou
Pentru umplutură
 250 gr sparanghel verde
 50 gr brânză Pecorino rasă
 50 gr șuncă de Parma tăiată în felii subțiri
 50 gr mazăre congelată
 2 ouă
 1 gălbenuș
 sare
 piper negru
 250 ml lapte

Indicații

1

Pentru aluat se pun toate ingredientele într-un castron și se frământă într-o masă omogenă. Apoi se așează aluatul pe o suprafață presărată cu făină și se mai frământă energic și se bate timp de 5 minute. Se lasă la dospit 45 de minute, acoperit, într-un loc cald.

2

Între timp se spală și se curăță sparanghelul pentru umplutură și se taie în două. Capetele de sparanghel se fierb 1 minut la aburi într-o sită, deasupra unei cratițe cu apă clocotită. Se adaugă vârfurile sparanghelului și se mai fierb 2 minute. Se scoate sparanghelul din cratiță și se lasă la răcit.

3

Se încinge cuptorul la 200˚C; se unge forma. Se întinde aluatul și se tapetează forma cu el. Se presară brânză pe fundul formei, apoi se pun sparanghelul, șunca și mazărea.

4

Se bat ouăle și gălbenușul, se sărează și se piperează. Se dă laptele într-un clocot, se încorporează în amestecul de ouă și se toarnă totul peste tartă. Se coace tarta 5 minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la 180˚C și se mai ține tarta șa cuptor 25-30 de minute.

Note

Tartă cu sparanghel