O tartă cu sparanghel se cere a fi ceva deosebit : colorat și vesel, rafinat și ușoară, elegantă. Și poate transforma o cină banală într-un mini festin culinar plin de culoare.
Pentru ca în timpul coacerii zeama din tartă să nu picure în cuptor, se poate pune o folie de aluminiu sub formă.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru aluat se pun toate ingredientele într-un castron și se frământă într-o masă omogenă. Apoi se așează aluatul pe o suprafață presărată cu făină și se mai frământă energic și se bate timp de 5 minute. Se lasă la dospit 45 de minute, acoperit, într-un loc cald.
Între timp se spală și se curăță sparanghelul pentru umplutură și se taie în două. Capetele de sparanghel se fierb 1 minut la aburi într-o sită, deasupra unei cratițe cu apă clocotită. Se adaugă vârfurile sparanghelului și se mai fierb 2 minute. Se scoate sparanghelul din cratiță și se lasă la răcit.
Se încinge cuptorul la 200˚C; se unge forma. Se întinde aluatul și se tapetează forma cu el. Se presară brânză pe fundul formei, apoi se pun sparanghelul, șunca și mazărea.
Se bat ouăle și gălbenușul, se sărează și se piperează. Se dă laptele într-un clocot, se încorporează în amestecul de ouă și se toarnă totul peste tartă. Se coace tarta 5 minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la 180˚C și se mai ține tarta șa cuptor 25-30 de minute.
Ingrediente
Indicații
Pentru aluat se pun toate ingredientele într-un castron și se frământă într-o masă omogenă. Apoi se așează aluatul pe o suprafață presărată cu făină și se mai frământă energic și se bate timp de 5 minute. Se lasă la dospit 45 de minute, acoperit, într-un loc cald.
Între timp se spală și se curăță sparanghelul pentru umplutură și se taie în două. Capetele de sparanghel se fierb 1 minut la aburi într-o sită, deasupra unei cratițe cu apă clocotită. Se adaugă vârfurile sparanghelului și se mai fierb 2 minute. Se scoate sparanghelul din cratiță și se lasă la răcit.
Se încinge cuptorul la 200˚C; se unge forma. Se întinde aluatul și se tapetează forma cu el. Se presară brânză pe fundul formei, apoi se pun sparanghelul, șunca și mazărea.
Se bat ouăle și gălbenușul, se sărează și se piperează. Se dă laptele într-un clocot, se încorporează în amestecul de ouă și se toarnă totul peste tartă. Se coace tarta 5 minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la 180˚C și se mai ține tarta șa cuptor 25-30 de minute.