Dorada marinată la cuptor

AutorMaria
DificultateÎncepător

Peștele la cuptor este o idee ideala pentru un prânz gustos sau o cină ușoară. Dorada este un pește delicios, cu un gust aparte, care însoțit de o marinadă gustoasă poate fi un deliciu.

ShareSave
Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 10 minute

Ingrediente:

 1 Doradă
 2 ulei de măsline
 Ierburi aromate
 Zeama de la o lămâie
 4 Căței de usturoi
 Sare
 Piper

Mod de preparare:

1

Peștele se curăță de solzi și măruntaie daca nu este gata curățat și se spală bine.

2

Se amesteca uleiul de măsline cu sare, piper, usturoi pisat, ierburi aromatice și zeama de lămâie, se unge peștele cu acest amestec și se lasă la marinat 30-60 de minute.

3

După ce peștele s-a marinat, se bagă la cuptor (încălzit la 190°C) acoperit cu folie de aluminiu in primele 15 minute după care se mai lasă fără folie încă 15 minute.

Ingrediente

 1 Doradă
 2 ulei de măsline
 Ierburi aromate
 Zeama de la o lămâie
 4 Căței de usturoi
 Sare
 Piper

Indicații

1

Peștele se curăță de solzi și măruntaie daca nu este gata curățat și se spală bine.

2

Se amesteca uleiul de măsline cu sare, piper, usturoi pisat, ierburi aromatice și zeama de lămâie, se unge peștele cu acest amestec și se lasă la marinat 30-60 de minute.

3

După ce peștele s-a marinat, se bagă la cuptor (încălzit la 190°C) acoperit cu folie de aluminiu in primele 15 minute după care se mai lasă fără folie încă 15 minute.

Note

Dorada marinată la cuptor