Simplu, gustos, aromat : preparatul din aripioare de pui poate deveni atracția unui prânz împreună cu prietenii, într-o zi de vară.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Aripioarele se clătesc, se usucă, se freacă cu sare, boia și concentratul de legume. Se amestecă o jumătate de pahar de apă cu oțetul, pasta de roșii și zahărul ; se dau în clocot iar marinata rezultată se lasă să se răcească.
Aripioarele se acoperă cu marinata și se țin la frigider timp de 8 ore. Apoi se scurg și se rumenesc la grătar circa 20 de minute. La sfârșit, bucățile se presară cu praf de boia iute.
Amidonul se dizolvă în puțină apă, se adaugă la marinată și se fierbe un pic până se îngroașă, amestecând permanent. Sosul preparat se condimentează cu sare și se servește la aripioare.
În timp ce se frig pe grătar, aripioarele se ung cu marinată. Drept garnitură pentru aripioare se servește o salată proaspătă.
Ingrediente
Indicații
Aripioarele se clătesc, se usucă, se freacă cu sare, boia și concentratul de legume. Se amestecă o jumătate de pahar de apă cu oțetul, pasta de roșii și zahărul ; se dau în clocot iar marinata rezultată se lasă să se răcească.
Aripioarele se acoperă cu marinata și se țin la frigider timp de 8 ore. Apoi se scurg și se rumenesc la grătar circa 20 de minute. La sfârșit, bucățile se presară cu praf de boia iute.
Amidonul se dizolvă în puțină apă, se adaugă la marinată și se fierbe un pic până se îngroașă, amestecând permanent. Sosul preparat se condimentează cu sare și se servește la aripioare.
În timp ce se frig pe grătar, aripioarele se ung cu marinată. Drept garnitură pentru aripioare se servește o salată proaspătă.