Nimic nu se compară cu gustul savuros și aroma bogată a pâinii făcute în casă. Rețeta este îmbunătățită cu bere, pentru ca plăcerea să fie deplină.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un castron se cern 800 g făină și se adaugă praf de copt și sare. Se adaugă zahăr și semințe, apoi se amestecă. Se adaugă untul, se frământă puțin cu vârfurile degetelor, apoi se face o gropiță la mijloc și înăuntru se toarnă toată berea. Aluatul moale se frământă rapid cu o lingură din lemn.
Aluatul se așează pe planșeta tapetată cu făină și se mai frământă 1-2 minute până devine omogen și neted. Se modelează sub formă de pâine și cu vârful rotunjit al unui cuțit mare se face la mijloc o crestătură de 2 cm.
Se unge pâinea cu apă, se presară semințe de mărar și sare grunjoasă și se coace timp de circa 20 de minute la 210˚C. Apoi se reduce temperatura la 180˚C și se coace mai departe circa 15-20 de minute.
Această pâine este foarte gustoasă în ziua în care a fost coaptă. Dacă rămân resturi, se pot congela și consuma la nevoie.
Ingrediente
Indicații
Într-un castron se cern 800 g făină și se adaugă praf de copt și sare. Se adaugă zahăr și semințe, apoi se amestecă. Se adaugă untul, se frământă puțin cu vârfurile degetelor, apoi se face o gropiță la mijloc și înăuntru se toarnă toată berea. Aluatul moale se frământă rapid cu o lingură din lemn.
Aluatul se așează pe planșeta tapetată cu făină și se mai frământă 1-2 minute până devine omogen și neted. Se modelează sub formă de pâine și cu vârful rotunjit al unui cuțit mare se face la mijloc o crestătură de 2 cm.
Se unge pâinea cu apă, se presară semințe de mărar și sare grunjoasă și se coace timp de circa 20 de minute la 210˚C. Apoi se reduce temperatura la 180˚C și se coace mai departe circa 15-20 de minute.
Această pâine este foarte gustoasă în ziua în care a fost coaptă. Dacă rămân resturi, se pot congela și consuma la nevoie.