Lasagna tradițională

Autorszolosi.i
DificultateIntermediar

Lasagna este preparatul ideal pentru zilele în care te simți lipsit de energie și ai nevoie de o masă sățioasă și gustoasă. Mai mult decât atât, fiind ușor de preparat, lasagna este ideală pentru mesele în familie.

ShareSave
Randamente12 porțiiTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare1 oră 10 minuteTimp total1 oră 40 minute

Ingrediente:

 500 gr carne tocată de vită
 375 gr umplutură pentru cârnați
 3 cutii ( 240 g fiecare ) sos de roșii
 2 cutii ( 180 g fiecare ) pastă de tomate
 2 căței usturoi, mărunțit
 2 zahăr
 1 tsp condimente italiene
 1 tsp sare
 ½ tsp piper
 3 ouă, bătute ușor
 3 pătrunjel proaspăt, mărunțit
 3 cești ( 720 g ) brânză de vaci fermentată
 1 mg brânză ricotta
 ½ mg parmezan, ras
 9 foi lasagna nefierte
 6 felii brânză provolone
 3 cești ( 360 g ) mozarella parțial degresată

Mod de preparare:

1

Într-o tigaie mare se prăjesc carnea și umplutura de cârnați la foc potrivit, până când își pierd culoarea rozalie, după care se scurg. Se adaugă sosul de roșii, pasta de tomate, usturoiul, zahărul, condimentele italiene, sarea și piperul. Se dă totul în clocot. Se micșorează focul, se fierb încet, fără capac, timp de 1 oră, amestecând ocazional.

2

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-un castron mare se combină ouăle și pătrunjelul. Se adaugă și se amestecă brânza de vaci, ricotta și parmezanul. Se întinde 1 cană de sos cu carne într-un vas termoizolant de 32 cm x 22 cm x 5 cm, fără să fie uns în prealabil cu ulei.

3

Se pun deasupra trei foi de lasagna, brânză provolone, 2 căni de amestec cu brânză de vaci, 1 cană mozzarella, 3 foi de lasagna, 2 căni de sos cu carne, restul de amestec de brânză și 1 cană de mozzarella. Se acoperă cu restul de foi, sosul cu carne și mozzarella (vasul va fi plin).

4

Se acoperă și se introduce în cuptor, la 190˚C, timp de 50 de minute. Se lasă vasul descoperit și se mai coace încă 20 de minute. Se scoate lasagna, din cuptor și se lasă 15 minute înainte de a o tăia.

Ingrediente

 500 gr carne tocată de vită
 375 gr umplutură pentru cârnați
 3 cutii ( 240 g fiecare ) sos de roșii
 2 cutii ( 180 g fiecare ) pastă de tomate
 2 căței usturoi, mărunțit
 2 zahăr
 1 tsp condimente italiene
 1 tsp sare
 ½ tsp piper
 3 ouă, bătute ușor
 3 pătrunjel proaspăt, mărunțit
 3 cești ( 720 g ) brânză de vaci fermentată
 1 mg brânză ricotta
 ½ mg parmezan, ras
 9 foi lasagna nefierte
 6 felii brânză provolone
 3 cești ( 360 g ) mozarella parțial degresată

Indicații

1

Într-o tigaie mare se prăjesc carnea și umplutura de cârnați la foc potrivit, până când își pierd culoarea rozalie, după care se scurg. Se adaugă sosul de roșii, pasta de tomate, usturoiul, zahărul, condimentele italiene, sarea și piperul. Se dă totul în clocot. Se micșorează focul, se fierb încet, fără capac, timp de 1 oră, amestecând ocazional.

2

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-un castron mare se combină ouăle și pătrunjelul. Se adaugă și se amestecă brânza de vaci, ricotta și parmezanul. Se întinde 1 cană de sos cu carne într-un vas termoizolant de 32 cm x 22 cm x 5 cm, fără să fie uns în prealabil cu ulei.

3

Se pun deasupra trei foi de lasagna, brânză provolone, 2 căni de amestec cu brânză de vaci, 1 cană mozzarella, 3 foi de lasagna, 2 căni de sos cu carne, restul de amestec de brânză și 1 cană de mozzarella. Se acoperă cu restul de foi, sosul cu carne și mozzarella (vasul va fi plin).

4

Se acoperă și se introduce în cuptor, la 190˚C, timp de 50 de minute. Se lasă vasul descoperit și se mai coace încă 20 de minute. Se scoate lasagna, din cuptor și se lasă 15 minute înainte de a o tăia.

Note

Lasagna tradițională