Salata de vinete este unul dintre cele mai apreciate preparate în sezonul cald. Aroma intensă a vinetelor proaspăt coapte, accentuată de ingrediente aromatice, precum usturoiul, poate fi obținută cu ușurință, fără să fii un maestru al bucătăriei, dacă știi câteva secrete.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Încălziți cuptorul la 180˚C.
Înțepați vinetele cu vârful cuțitului. Puneți vinetele întregi pe grătarul cuptorului. Lăsați să se coacă 45-50 de minute. Scoateți vinetele din cuptor și lăsați-le să se răcească.
Curățați cățeii de usturoi și zdrobiți-i.
Tăiați vinetele în două, pe lungime, și scoateți pulpa cu o linguriță. Puneți-o într-o strecurătoare și apăsați cu lingura ca să se scurgă apa.
Puneți pulpa de vinete într-un castron și turnați uleiul de măsline, picătură cu picătură la început, apoi în fir subțire, amestecând cu o furculiță, ca pentru maioneză. Sărați, piperați, adăugați usturoiul și amestecați. Puneți la frigider timp de 1-2 ore.
Puteți adăuga în salată o lingură de tahin ( pastă de susan) sau să o aromatizați cu o lingură de pătrunjel tocat.
Serviți rece cu felii de pâine prăjită.
Ingrediente
Indicații
Încălziți cuptorul la 180˚C.
Înțepați vinetele cu vârful cuțitului. Puneți vinetele întregi pe grătarul cuptorului. Lăsați să se coacă 45-50 de minute. Scoateți vinetele din cuptor și lăsați-le să se răcească.
Curățați cățeii de usturoi și zdrobiți-i.
Tăiați vinetele în două, pe lungime, și scoateți pulpa cu o linguriță. Puneți-o într-o strecurătoare și apăsați cu lingura ca să se scurgă apa.
Puneți pulpa de vinete într-un castron și turnați uleiul de măsline, picătură cu picătură la început, apoi în fir subțire, amestecând cu o furculiță, ca pentru maioneză. Sărați, piperați, adăugați usturoiul și amestecați. Puneți la frigider timp de 1-2 ore.
Puteți adăuga în salată o lingură de tahin ( pastă de susan) sau să o aromatizați cu o lingură de pătrunjel tocat.
Serviți rece cu felii de pâine prăjită.